Τρίκαλα: Προς αξιοποίηση το πάρκινγκ στην Κανούτα

Tρόπους αξιοποίησης  του δημοτικού χώρου στάθμευσης επί της οδού Κανούτα…

Tρόπους αξιοποίησης  του δημοτικού χώρου στάθμευσης επί της οδού Κανούτα εξετάζει η Αστική Ανάπτυξη του Δ. Τρικκαίων  με στόχο να εκσυγχρονιστεί και να έχει χωρητικότητα για περισσότερα αυτοκίνητα.

Ήδη από την περασμένη άνοιξη μετατράπηκε σε 24ωρο παρκινγκ ενώ  έγιναν παρεμβάσεις από την Αστική Ανάπτυξη για να προσφέρει ασφάλεια στους οδηγούς. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας κ. Δημήτρης Παζαΐτης αυτή τη στιγμή είναι στο στάδιο της εκπόνησης η μελέτη για την αξιοποίηση του χώρου.

«Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα παρκινγκ 150 με 160 θέσεων, ώστε να δοθεί μια ουσιαστική λύση, στο κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το κέντρο της πόλης» τόνισε.

Κατά τον κ. Παζαΐτη υπάρχουν πολλές σκέψεις για την επόμενη ημέρα, εάν δηλαδή θα το λειτουργήσει η Αστική Ανάπτυξη ή θα γίνει παραχώρηση σε ιδιώτη μέσω ΣΔΙΤ. «Εξετάζουμε όλες τις παραμέτρους και στην πορεία θ’ αποφασίσουμε, τον τρόπο που θα τεθεί σε λειτουργία» πρόσθεσε.

Ο κ. Παζαΐτης στάθηκε και στις παρεμβάσεις που έγιναν από τον περασμένο Μάιο με την τοποθέτηση αυτόματου νέου συστήματος, λέγοντας ότι « «διευκολύνουμε τους δημότες και μη  με το νέο σύστημα».

Στην ίδια κατηγορία