Τρίκαλα: Ποιος κλάδος πρέπει να πάρει την σκυτάλη της επανεκκίνησης;

Τρίκαλα: Ποιος κλάδος πρέπει να πάρει την σκυτάλη της επανεκκίνησης;

Σχολεία vs εστίαση

Ερωτηματικό παραμένει ποιος κλάδος θα πάρει τελικά την σκυτάλη της επανεκκίνησης μετά το λιανεμπόριο – Ποια οι άποψη των πολιτών στα Τρίκαλα

Αποφασισμένοι να γίνεται βήμα – βήμα η απελευθέρωση δραστηριοτήτων είναι οι ειδικοί, οι οποίοι μετά το γενναίο άνοιγμα της αγοράς δεν θέλουν να κάνουν ξανά μεγάλα άλματα που πιθανώς να καταλήξουν σε πισωγύρισμα.

Η στάση αυτή φαίνεται πως βρίσκει σύμφωνους αρκετούς Τρικαλινούς, αφού όπως δηλώνουν στο TV10.gr, θεωρούν πως η άρση των απαγορεύσεων θα πρέπει να γίνει σταδιακά χωρίς βιασύνες και σπασμωδικές κινήσεις, οι οποίες θα μας οδηγήσουν σε ένα τρίτο κύμα και επομένως μια τρίτη καραντίνα.

Όσον αφορά στον κλάδο ο οποίος θα πρέπει να πάρει την σκυτάλη της επανεκκίνησης μετά το λιανεμπόριο, οι απόψεις των πολιτών στα Τρίκαλα διαφοροποιούνται αρκετά.

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι ο κλάδος της εστίασης θα πρέπει να είναι ο αμέσως επόμενος κλάδος που θα πάρει την σκυτάλη της επανεκκίνησης, ενώ από την άλλη πλευρά αρκετοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι τα σχολεία θα πρέπει να είναι ο αμέσως επόμενος κλάδος που θα ανοίξει και πάλι για τα δια ζώσης μαθήματα, τονίζοντας ότι ο κλάδος της εστίασης θα πρέπει να περιμένει λιγάκι ακόμα.

Πάντως τη δεδομένη στιγμή στο τραπέζι της Κυβέρνησης και των λοιμοξιολόγων βρίσκονται τα χιονοδρομικά κέντρα, τα Γυμνάσια, τα Λύκεια, η άρση της απαγόρευσης από νομό σε νομό, ενώ όπως αποκάλυψε ο υπουργός Ανάπτυξης δεν αποκλείεται να ανοίξουν και οι χώροι ενοικίασης στολών μαζί με τα χιονοδρομικά.

Από την πλευρά τους, οι ειδικοί ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουν μαζί δραστηριότητες από διάφορους κλάδους.

Την ίδια στιγμή μάλιστα επισημαίνουν πως επειδή έγινε η αρχή με το λιανεμπόριο δεν σημαίνει πως κάθε εβδομάδα θα ανακοινώνεται και μία απόφαση περί άρσης των μέτρων. Μπορεί να μεσολαβήσει και μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αφού οι ειδικοί θα πρέπει να έχουν στα χέρια τους περισσότερα στοιχεία για να δώσουν το πράσινο φως και σε άλλους κλάδους.

Πάντως αυτή τη χρονική στιγμή το επικρατέστερο σενάριο είναι η λειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων από την προσεχή Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, καθώς και τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ που υπολογίζεται ότι απασχολούν περίπου 20.000 εργαζόμενους.

Επίσης, δεν αποκλείεται να επιτραπεί ξανά το ψάρεμα και το κυνήγι την προσεχή εβδομάδα, καθώς όπως είχε πει ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, μετά το άνοιγμα της αγοράς θα μπορούσαν να επανεξεταστούν οι συγκεκριμένες δραστηριότητες.

Όσον αφορά τα σχολεία, μια από τις επικρατέστερες ημερομηνίες για να ξεκινήσουν τα δια ζώσης μαθήματα σε Γυμνάσια και τα Λύκεια είναι η 1η Φεβρουαρίου.

Το άνοιγμα της εστίασης τοποθετείται περί τα μέσα Φεβρουαρίου, ωστόσο οι πελάτες θα κάθονται αυστηρά σε εξωτερικούς και σε καμιά περίπτωση εντός των καταστημάτων.

Δείτε επίσης:

Οι εκπτώσεις ζέσταναν την αγορά των Τρικάλων

Τρίκαλα: Κοντά στο άνοιγμα της εστίασης;

Ζητούν το άνοιγμα στην εστίαση οι Τρικαλινοί καταστηματάρχες

Ελπίδες για αναθέρμανση της αγοράς στα Τρίκαλα

Ουρές με το «καλημέρα» στα καταστήματα των Τρικάλων

Τρίκαλα: Με ραντεβού και σε λογικά πλαίσια η κίνηση στα κομμωτήρια

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία