Τρίκαλα: Ούτε ένα ευρώ για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

Τρίκαλα: Ούτε ένα ευρώ για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

Για μια ακόμα φορά εμπαίζουν χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς

Σε ακόμα μια παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Τρικάλων διεκδικώντας την ασφαλή επαναλειτουργία γυμνασίων και λυκείων, λέγοντας χαρακτηριστικά ούτε ένα ευρώ για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

Η παράσταση διαμαρτυρίας έγινε στην διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, στο πλαίσιο των αποφάσεων που έχει λάβει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) «απαντώντας στην επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης και του Υπ. Παιδείας και διεκδικώντας τα αυτονόητα για τη μόρφωση και την υγεία».

Όπως τόνισαν οι εκπαιδευτικοί « Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνουν για τρίτη φορά το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς να έχουν πάρει ούτε ένα μέτρο εδώ και 10 μήνες για την ασφαλή λειτουργία τους.

Για μια ακόμα φορά εμπαίζουν χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, αφού αρνούνται πεισματικά να ικανοποιήσουν έστω και ένα από τα αιτήματα, που από την πρώτη στιγμή τα σωματεία, τα μαθητικά συμβούλια και οι φορείς των γονιών διατύπωσαν και διεκδίκησαν δυναμικά μέσα από πολύμορφες κινητοποιήσεις.

Οι παλινωδίες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και τα επιχειρήματα για να δικαιολογήσει τις επιλογές της για το άνοιγμα των σχολείων, όσο επιστημονικοφανές περιτύλιγμα και αν έχουν, αποδεικνύουν και στον πιο δύσπιστο ότι η κυβέρνηση επιλέγει να μη δώσει ούτε ένα ευρώ, ώστε να διαφυλάξει την υγεία των συναδέλφων και των μαθητών».

Και τόνισαν με έμφαση: «Ενώ τον Μάιο προχώρησε σε εκ περιτροπής λειτουργία των σχολείων προκειμένου να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός, τον Σεπτέμβριο στοίβαξε σε αίθουσες κλουβιά 25 – 27 μαθητές, χρησιμοποιώντας το επιχείρημα «τι 15 – τι 27 το ίδιο είναι».

Το μοναδικό μέτρο που πήρε είναι μια μάσκα για γίγαντες και ένα παγουρίνο των 200ml.

Όταν από τις αρχές του Οκτώβρη έκλεινε εκατοντάδες τμήματα ακόμα και ολόκληρα σχολεία, αρνούνταν πεισματικά να «κάνει» χιλιάδες επαναλαμβανόμενα τεστ σε ένα ικανό δείγμα μαθητών και εκπαιδευτικών, ώστε να έχει ακριβή εικόνα για τη διασπορά του ιού στην σχολική κοινότητα, χρησιμοποιώντας έωλα επιχειρήματα, επικαλούμενοι μάλιστα εκθέσεις του ΕΟΔΥ, χωρίς να παρουσιάζονται πουθενά αντίστοιχες έρευνες».

Δείτε επίσης

Τρίκαλα: Εν μέσω ανησυχιών επέστρεψαν στα θρανία οι μαθητές

Στην ίδια κατηγορία