Τρίκαλα: «Οι μισοί δάσκαλοι θα πάμε στην κόλαση»

Τρίκαλα: «Οι μισοί δάσκαλοι θα πάμε στην κόλαση»

Γράφει ο Λάζαρος Μάμαλης

Πρώτη μέρα στο σχολείο με καινούργια δασκάλα. Ξανθιά, όμορφη.. Τυχεροί είμαστε, σκέφτηκα εγώ και μάλλον και οι άλλοι πιτσιρικάδες του δημοτικού σχολείου Μεγάρχης.

Στα γρήγορα η προσευχή και αμέσως τρέχοντας στην αίθουσα περιμένοντας τη δασκάλα. Μπαίνει και η δασκάλα η οποία μετά από τις τυπικές γνωριμίες σκάει και την ερώτηση: Έχει κανείς πατέρα ή έστω κάποιον συγγενή ξυλουργό; Πετάχτηκα σαν ελατήριο και λέω: Εγώ κυρία. Ωραία, μου λέει. Θα μου φέρεις μέχρι τέλος της εβδομάδας χάρακες.

Μαζεύτηκα στο θρανίο… Δεν ξέρω… αν μπορεί, ίσως έχει και δουλειές ψέλλισα, αλλά το αυστηρό ύφος της δασκάλας δεν μου άφησε περιθώρια για δεύτερη κουβέντα. Το πήρα απόφαση κι εγώ και μετά το σχολείο πάω στον μπάρμπα μου τον Τόλιο, ο οποίος μόλις έμαθε ότι αυτή τη φορά, ο λόγος της επίσκεψης στο ξυλουργείο δεν ήταν να πάρω… μάτι τις σκισμένες σελίδες από το playboy, που ήταν κολλημένες στους τοίχους, γέλασε με την καρδιά του. Θα στους κάνω ρε μπαγάσα λέει και θα τους γυαλίσω καλά για να μην πονάνε τα χέρια.

Τους πήρα, τους πήγα στη δασκάλα και όπως καλά καταλάβατε, δεν άργησα και εγώ να τους δοκιμάσω στα χέρια μου, χωρίς όμως αυτό να με πολυνοιάξει αφού το ξύλο ήταν μέρος της καθημερινότητας στο σχολείο στη δίκη μας γενιά.

Τώρα βέβαια με το πέρασμα των χρόνων διαπιστώνω ότι ασυναίσθητα μάλλον με βασάνιζε ένα αίσθημα συνενοχής για αυτό το ρημάδι το χέρι που σήκωσα με τόση προθυμία για να αποκτήσει η δασκάλα το όργανο της βίας και της επιβολής.

Η φωτογραφία είναι από το βιβλίο, του εκπαιδευτικού Δημήτρη Σπύρου, με τίτλο «Οι μισοί δάσκαλοι θα πάνε στην κόλαση» που ίσως εξηγεί επαρκώς τον εθισμό της κοινωνίας στη βία από τα σχολικά μας χρόνια.

Ασήκωτο το βάρος της πανδημίας για τα παιδιά

Ο Θεός συγχωρεί, ο …Κυριάκος ποτέ: A.O.T. – Λεβαδειακός 1-3 (Βίντεο)

Θύματα σεξουαλικής κακοποίησης “σπάνε”..και ξεσπάνε!

Όλη η Ελλάδα μέσα εκτός λίγων και εκλεκτών..

Ένα πανεπιστήμιο και για τα «Έξυπνα Τρίκαλα», κύριοι

Τελικά η μητρότητα έχει όριο ηλικίας;

Προκαλεί, όπως πάντα ο Άδωνις!

Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας;

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία