Τρίκαλα: ΟΧΙ στο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Τρίκαλα: ΟΧΙ στο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

H κυβέρνηση αλλάζει τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τη λήψη μέτρων στα σχολεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα σχολεία ζήτησαν σήμερα οι Τρικαλινοί εκπαιδευτικοί στη διάρκεια της χθεσινής κινητοποίησης.

Η κινητοποίηση έγινε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου με τη συμμετοχή νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών που εξέφρασαν την αντίθεση τους, στα όσα προωθεί η Κυβέρνηση, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, αξιοποιεί το κλείσιμο των σχολείων και των σχολών προκειμένου να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο, χωρίς κανένα διάλογο με τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το ΥΠΑΙΘ επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά την αυθαιρεσία στην λήψη αποφάσεων, την αναλγησία και την απόστασή του από την εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Στο ν/σ με τον παραπλανητικό τίτλο: «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις» η κυβέρνηση αλλάζει τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ, βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών να σπουδάζουν.

Ταυτόχρονα, στο Πανεπιστήμιο διαμορφώνεται καθεστώς καταστολής και αστυνομοκρατίας» τόνισαν οι συγκεντρωμένοι. Οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου υπογραμμίζοντας ότι «θα αντισταθούμε μα κάθε τρόπο στους σχεδιασμούς του Υπουργείου να αλλάξει το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ στη μέση της χρονιάς! Απαιτούμε μέτρα στήριξης των μαθητών και ιδιαίτερα αυτή τη χρονιά, λόγω της πανδημίας».

Συγκεκριμένα, διεκδικούν το δικαίωμα σε όλους τους μαθητές να διεκδικήσουν την πρόσβαση σε όλες τις Σχολές, την έναρξη άμεσα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα Γυμνάσια και της Πρόσθετης Διδακτικής στήριξης στα Λύκεια με όλες τις αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικών, τη μείωση της ύλης για όλες τις τάξεις και επανάληψη της διδαχθείσας ύλης με δια ζώσης διδασκαλία, μόλις ανοίξουν τα σχολεία και τη λήψη όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων πριν το άνοιγμα των σχολείων.

Βαρύ πένθος για τον Γιάννη Μπουτίνα

Τρίκαλα: Ασυνείδητοι παρκάρουν σε θέσεις ΑμεΑ

Τρίκαλα: Προβλήματα στα ορεινά με καταπτώσεις βράχων

Τρίκαλα: Ενημέρωση μαθητών για επαγγέλματα του μέλλοντος

Ακόμη μια σύλληψη για ναρκωτικά στα Τρίκαλα

Θέση εργασίας για μαία ή νοσηλεύτρια στα Τρίκαλα

Τρίκαλα: Αγώνας ζωής από τους νοσοκομειακούς

Ακόμη μια σύλληψη για ναρκωτικά στα Τρίκαλα

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία