Τρίκαλα: Όχι στην απαγόρευση των διαδηλώσεων

διαμαρτυρία

Στο στόχαστρο όλες οι λαϊκές κινητοποιήσεις

Την αντίθεση τους ενάντια στο νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων και στην ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης εξέφρασαν, όσοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα , από την Πρωτοβουλία Πολιτών.

Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου με τους συγκεντρωμένους να σημειώνουν ότι «όλες οι λαϊκές κινητοποιήσεις έχουν μπει στο στόχαστρο.

Οι επιθέσεις της αστυνομίας, με κυβερνητική εντολή, ενάντια στους διαδηλωτές των διαδηλώσεων της 17ης Νοέμβρη και 6ης Δεκέμβρη, ήτανε δύο σημαντικές στιγμές της αυξανόμενης κρατικής καταστολής.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία, οι μαθητικές καταλήψεις για τα μέτρα προστασίας, η αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο, οι πρόσφατες φοιτητικές κινητοποιήσεις για το δικαίωμα στις σπουδές, χτυπήθηκαν βάναυσα.

Η κυβέρνηση ψήφισε το καλοκαίρι, και εφαρμόζει στην πράξη τον χουντικής έμπνευσης νόμο απαγόρευσης των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων.

Με το νέο αντεργατικό νόμο προσπαθεί να βάλει στο γύψο στα σωματεία των εργαζομένων και να απαγορεύσει τις απεργίες ενώ με τον νόμο για τα Πανεπιστήμια και την πανεπιστημιακή αστυνομία, προσπαθεί προκαταβολικά να φιμώσει κάθε φωνή διαμαρτυρίας και αντίδρασης των φοιτητών και της νεολαίας.

Καθημερινά, με πρόσχημα την πανδημία και τη δήθεν υγειονομική προστασία, καταγράφονται περιστατικά αστυνομικής βαρβαρότητας και διώξεων για πολιτική δράση».

Θρήνος για το θάνατο του 35χρονου Βολιώτη

Τραγωδία: Νεκρός 16χρονος στον Αμπελώνα

Τρίκαλα: Ηλικιωμένος κάηκε ζωντανός

Κατερίνα Παπακώστα: Ελλιποβαρής η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ

Δώδεκα προσλήψεις γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία