Τρίκαλα: Όχι φόβος και σιωπή

Στεκόμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή βίας

«Στεκόμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή βίας ασκείται πάνω μας! Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της καθεμιάς και καθενός μας να μιλήσει όποτε η ίδια και ο ίδιος το επιλέξει, γιατί το τώρα της καθεμιάς και του καθενός δε χωράει καμία ερώτηση, καμία αμφισβήτηση. Γιατί αυτό είναι μόνο η αρχή».

Αυτό τόνισαν όσοι συμμετείχαν στην παρέμβαση που πραγματοποίησε η Λέσχη, Εργασίας, Αλληλεγγύης & Πολιτισμού στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Όπως ανέφεραν «Αισθάνονται τόσο δυνατοί, που νομίζουν ότι, όταν κακοποιούν και βιάζουν, κανείς δε θα τους αγγίξει.

Θεωρούν ότι το σώμα μας, η ζωή μας, η αξιοπρέπειά μας είναι για ποδοπάτημα και για αυτούς δεν έχει αξία.

Γελάστηκαν! Μετατρέπουμε τον φόβο σε δύναμη και τη σιωπή σε συλλογική κραυγή! Δεν ανεχόμαστε κακοποιητικές, σεξιστικές και αντεργατικές συμπεριφορές.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες σε όλες/ους όσες/ους τολμούν να μιλήσουν για κακοποίηση κάθε μορφής, που συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες των χωρών δουλειάς.

Στεκόμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή βίας ασκείται πάνω μας! Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της καθεμιάς και καθενός μας να μιλήσει όποτε η ίδια και ο ίδιος το επιλέξει, γιατί το τώρα της καθεμιάς και του καθενός δε χωράει καμία ερώτηση, καμία αμφισβήτηση. Γιατί αυτό είναι μόνο η αρχή.

Η βία, το μίσος, ο φόβος, η εξατομίκευση που γεννά ο καπιταλισμός σε διαρκή αλληλοδιαπλοκή και αλληλοτροφοδότηση κάνουν την καταπίεση, την εκμετάλλευση, τις κακοποιητικές συμπεριφορές και την έμφυλη βία καθεστώς.

Καμιά ανοχή, είμαστε αποφασισμένες κι αποφασισμένοι και είμαστε πολλές και πολλοί. Ούτε σιωπούμε ούτε αφήνουμε κανένα θύμα κακοποίησης μόνο του. Θα μας βρείτε μπροστά σας κι απέναντί σας».

Και πρόσθεσαν ενάντια στο σάπιο σύστημα εξουσίας που συνθλίβει καθημερινά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και που διαχρονικά συγκαλύπτει εγκληματικές δράσεις και σε όσους έστησαν τους μηχανισμούς εκείνους που ανάγκαζαν επί τόσα χρόνια τα εκατοντάδες θύματα να μη μιλάνε, γιατί αυτοί έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη.

Τρίκαλα: Φωτιά σε εν κινήσει όχημα

Τρίκαλα: Όταν πετούσαμε… τα λεφτά στο ποτάμι -βίντεο-

Φωτιά σε καμινάδα στα Μεγάλα Καλύβια

Τρίκαλα: Πόσο αθώο είναι τελικά το φυσικό αέριο;

Τρίκαλα: Το πάρτυ των “αρίστων”

Καλαμπάκα: Ανατροπή οχήματος κοντά στην γέφυρα της Διάβας

Προαγωγές για Τρικαλινούς Αστυνομικούς

Έταξε σύνταξη σε Τρικαλινή και της.. «έφαγε» τα λεφτά

Τι γίνεται με τους πλειστηριασμούς στα Τρίκαλα

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Στην ίδια κατηγορία