Τρίκαλα: Μέτρα για την υγεία και την αξιοπρέπεια

«Έχουν περάσει δύο χρόνια από το ξέσπασμα της πανδημίας. Η…

«Έχουν περάσει δύο χρόνια από το ξέσπασμα της πανδημίας. Η κρατική διαχείριση και η εγκληματική κυβερνητική πολιτική έχουν δημιουργήσει ένα εφιαλτικό τοπίο για την υγεία, τη ζωή του και την αξιοπρέπεια του λαού».

Αυτό υπογράμμισαν, όσες και όσοι συγκεντρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας δράσης για την Υγεία και την Αξιοπρέπεια. Στην παρέμβαση συμμετείχαν το ΜεΡΑ25 και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΟΚΔΕ, ΚΚΕ (μ-λ).

Μεταξύ των αιτημάτων που έθεσαν είναι δωρεάν PCR τεστ σε όλες και όλους. Διανομή μασκών FFP2/KN95. Επαρκής χρόνος καραντίνας πληρωμένης αδείας για την περίοδο της νοσηλείας/ανάρρωσης/αναμονής αποτελεσμάτων, μέτρα προστασίας στα σχολεία και χώρους εργασίας. Ενίσχυση των ΜΜΜ, αύξηση δρομολογίων.

Αποτελεσματικό σύστημα ιχνηλάτησης από τον ΕΟΔΥ, στήριξη του ΕΣΥ με προσλήψεις προσωπικούκαι ενίσχυση του εξοπλισμού και υποδομών. Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας και του μαζικού εμβολιασμού.Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών.

Άμεση αύξηση των δαπανών για την υγεία, οικονομική στήριξη ανέργων και εργαζομένων, των επαγγελμάτων που πλήττονται από την πανδημία. Αξιοπρεπής διαβίωση για όλο το λαό.

Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, επίδομα ανεργίας ίσο με τον κατώτατο μισθό και άμεσα και μεγάλης κλίμακας μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια και την στεγαστική επισφάλεια. Απαγόρευση εξώσεων και πλειστηριασμών, και διακοπών παροχής.

Στην ίδια κατηγορία