Τρίκαλα: Καλύτερο πεζοδρόμιο για ασφάλεια σε παιδική χαρά

Τρίκαλα: Καλύτερο πεζοδρόμιο για ασφάλεια σε παιδική χαρά

Παρεμβάσεις του Δήμου Τρικκαίων σε διάφορα σημεία της πόλης

Τη διαμόρφωση του πεζοδρομίου γύρω από την παιδική χαρά στη συμβολή των οδών Γάτσιου Σταμούλη, Φιλελλήνων και Σαρανταπόρου, στην περιοχή της ΔΕΗ, ολοκλήρωσε ο Δήμος Τρικκαίων. 

Μια διαμόρφωση που αφορούσε σε ουσιαστική ανακατασκευή του, προκειμένου να μπορούν με ασφάλεια οι γονείς, οι κηδεμόνες και τα παιδιά, να μεταβαίνουν στην παιδική χαρά.

Η διαμόρφωση έγινε σε συνέχεια προηγούμενων παρεμβάσεων στο συγκεκριμένο σημείο, που διαφύλαξαν την πρόσβαση των παιδιών από τη συνεχή κίνηση οχημάτων στον διπλανό ανοιχτό χώρο για τα οχήματα.

Σε συνδυασμό με την ίδια την παιδική χαρά, μια από τις πρώτες που ο Δήμος Τρικκαίων κατασκεύασε με τις νέες προδιαγραφές, η περιοχή είναι πλέον ασφαλέστερη για όλους/ες. Εστω κι αν προς το παρόν η παιδική χαρά παραμένει κλειστή λόγω πανδημίας.

Οι παρεμβάσεις του Δήμου Τρικκαίων σε διάφορα σημεία της πόλης των Τρικάλων στοχεύουν στη βελτίωση της καθημερινότητας όλων και συνεχίζονται βάσει προγραμματισμού.

dav
dav

Τρίκαλα: Μετά τα Χριστούγεννα η δημοπράτηση της οδού Καρδίτσης

Λίγο μετά τα Χριστούγεννα ο Δήμος Τρικκαίων θα δημοπρατήσει ένα από τα πλέον σημαντικά έργα για την πόλη: την «Περιβαλλοντική & αισθητική αναβάθμιση νότιας εισόδου πόλης», που ουσιαστικά αλλάζει όλη την οδό Καρδίτσης.

Ένα έργο που έχει σημασία,
– για τους κατοίκους, τους ποδηλάτες και τους οδηγούς, καθώς εκσυγχρονίζεται η κατάσταση στον δρόμο και τα πεζοδρόμια
– για τους επισκέπτες, καθώς θα εισέρχονται σε μια πιο όμορφα διαμορφωμένη περιοχή.

Το έργο έχει χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Θεσσαλίας με 1.500.000€, εντασσόμενο στη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη των Τρικάλων. Ετσι η συνεργασία των δύο φορέων – Περιφέρεια Θεσσαλίας & Δήμος Τρικκαίων – αποδίδει οφέλη στην πόλη των Τρικάλων.

Οι αλλαγές θα γίνουν σε έκταση 26 οικοδομικών τετραγώνων, διαμορφώνοντας νέα «ταυτότητα» στην περιοχή, με αναβάθμιση της εικόνας και, κυρίως της λειτουργικότητας του δρόμου.

Από το ύψος του Νοσοκομείου μέχρι σχεδόν το ύψος του εργοστασίου γάλακτος, δίνονται 1.295.719 € για τα έργα.

Δείτε επίσης

Τρίκαλα: Μετά τα Χριστούγεννα η δημοπράτηση της οδού Καρδίτσης

Στην ίδια κατηγορία