Τρίκαλα: Ιστορική μέρα καθώς ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί

εμβολιασμοί Τρίκαλα

Ξεκίνησε η αρχή της ελευθερίας

Ιστορική είναι η σημερινή μέρα για τα Τρίκαλα, αφού ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί κατά της νόσου της Covid-19, σηματοδοτώντας την αρχή του τέλους του ιού.

Οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν στις 8 το πρωί στα εξωτερικά ιατρεία σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο  στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου Τρικάλων. Πρώτη που εμβολιάστηκε ήταν η Διευθύνουσα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Ευαγγελία Ράτσικα, ενώ αμέσως μετά εμβολιάστηκε ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Στέφανος Τσουρβάκας.

Εν συνεχεία την σκυτάλη του εμβολιασμού πήραν οι Στέλλα Ντούβλη, Σοφία Γιδά, Κική Παγδάτογλου και Θεονίκη Παραφόρου.

Αξίζει να επισημανθεί ότι δίπλα από τον ειδικό χώρο όπου πραγματοποιούνται οι εμβολιασμοί, έχει δημιουργηθεί μια ειδική κλινική για παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ανάγκης.

Πάντως οι εμβολιασμοί του υγειονομικού προσωπικού γιατρών και νοσηλευτών, οι οποίοι επιθυμούν να εμβολιαστούν, και στο σύνολό τους ανέρχονται στους 491, αναμένονται μέχρι τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας.

Μιλώντας στο TV10.gr, o Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, Κώστας Γρηγορίου επεσήμανε ότι στα Τρίκαλα φτάσανε 400 δόσεις, οι οποίες θα πρέπει να εξαντληθούν μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, με στόχο καθημερινά να εμβολιάζονται 100 υγειονομικοί.

Χαρακτηριστικά είναι και τα λόγια του Διευθυντή της Ιατρικής υπηρεσίας Στέφανου Τσουρβάκα, ο οποίος τόνισε πως ο δρόμος για να πάρουμε και πάλι πίσω τις ζωές μας είναι μακρύς, αλλά σήμερα έγινε η αρχή.

Ο ίδιος τόνισε ότι η κατάσταση στο τοπικό νοσηλευτικό ίδρυμα είναι ομαλή, καθώς αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται περίπου 15 περιστατικά κορωνοϊού, ενώ πέντε είναι τα περιστατικά που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ Covid.

Πάντως οι υγειονομικοί δηλώνουν έτοιμοι σε περίπτωση που παρουσιαστεί και τρίτο κύμα.

Μεγάλη μέρα ελπίδας χαρακτηρίστηκε η σημερινή και από την πνευμονολόγο Σοφία Γιδά, υπογραμμίζοντας ότι είναι μεγάλη ανακούφιση που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί, ενώ τόνισε ότι ακόμη και εκείνοι που εμβολιάζονται θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα έως ότου κερδηθεί οριστικά ο πόλεμος απέναντι στον κορωνοϊό.

Δείτε επίσης:

Φτάσανε οι πρώτες δόσεις του εμβολίου στα Τρίκαλα

Τρίκαλα: Δώδεκα εμβολιαστικά κέντρα για τον Covid

Στην ίδια κατηγορία