Τρίκαλα: Η τεχνολογία στην υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας

Τρίκαλα: Η τεχνολογία στην υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας

H σημερινή ημέρα είναι ιστορική

Θεαματικά αποτελέσματα φαίνεται πως έχει επιφέρει η Τεχνολογία στην υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας, αφού οι ειδήμονες μπορούν να παρατηρήσουν την εξέλιξη των φαινομένων και να επέμβουν καταλλήλως.

Αφορμή στάθηκε η κακοκαιρία των ημερών που διανύουμε έτσι ώστε να γίνουν γνωστά σημαντικά στοιχεία, τα οποία φαίνονται από τις μετρήσεις των αισθητήρων που έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος του Ληθαίου ποταμού, με θεαματικά αποτελέσματα αφού η τεχνολογία τέθηκε στην υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του TV10.gr, όπως δήλωσε ο Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου Τρικκαίων, Γιώργος Χρυσόμαλλος, μιλώντας στο TV10.gr, τόνισε πως η σημερινή ημέρα είναι ιστορική αφού οι μετρητές δείξανε πως στην Νομή η στάθμη του νερού έφτασε στα 5 μέτρα.

Αξίζει να υπογραμμισθεί ότι στην ιστορική κακοκαιρία του Ιανού που σάρωσε την Καρδίτσα τον περασμένο Σεπτέμβριο η στάθμη του νερού, όπως έδειξαν οι μετρητές ήταν 4 μ και 20 εκ, όταν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μια μέση τιμή είναι στα 40-50 εκ.

 Για ακόμη μια φορά πάντως φαίνεται η μεγάλη σημασία της τεχνολογίας και στο κομμάτι της πολιτικής προστασίας, δίνοντας την δυνατότητα στους ειδήμονες να γνωρίζουν την εξέλιξη των φαινομένων κάποιες ώρες πριν, έτσι ώστε να μπορούν να ελέγξουν και να διαχειριστούν την κατάσταση.

Να σημειωθεί ότι και στα Τρίκαλα υπάρχουν κατανεμημένοι μετεωρολογικοί σταθμοί, οι οποίοι μετράνε την ορμή της βροχής, αλλά και την στάθμη του νερού των ποταμών, έτσι ώστε να είναι σε θέση να επέμβουν.

Δείτε επίσης

Έκλεισε η γέφυρα Διαλεκτού υπό τον φόβο κατάρρευσης

Τρίκαλα: Διεκόπη η κυκλοφορία και στο Κλοκοτό

Στην ίδια κατηγορία