Τρίκαλα: Η εξόδιος ακολουθία του πρωτοπρεσβυτέρου π. Θεόδωρου Νούσια

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε το Σάββατο 21 Αυγούστου  2021 η εξόδιος…

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε το Σάββατο 21 Αυγούστου  2021 η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Νούσια στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου Τρικάλων.

Της νεκρωσίμου ακολουθίας προέστη εκπροσωπώντας  τον  Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών  ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Πρωτοπρεσβύτερος Λάμπρος Κολώνας.

Ο π. Λάμπρος στον συγκινητικό επικήδειο λόγο του αναφέρθηκε στο πρόσωπο και τα χαρίσματα του μακαριστού ιερέως και ειδικότερα στην ιερατική του ζωή και στην ανιδιοτελή προσφορά και διακονία του.

Ο μακαριστός π. Θεόδωρος καταγόταν από την Παναγία Τρικάλων και ήταν γόνος λευιτικής καταγωγής, του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Στεργίου Νούσια. Χειροτονήθηκε διάκονος την 9η Μαρτίου 2001  στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Οιχαλίας και Ιερέας την 10η Μαρτίου 2001 στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων από τον τότε Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών Αλέξιο. Έκτοτε διακόνησε το Ιερό Θυσιαστήριο μέχρι 31 Μαρτίου 2009 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλοκωτού, διαδεχόμενος τον πατέρα του που είχε συνταξιοδοτηθεί, και από 1 Απριλίου 2009 μέχρι την κοίμησή του στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Παλαιοπύργου. Ένα μικρό διάστημα υπηρέτησε παραλλήλως ως εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Νομής.

Ήταν απόφοιτος του Ενιαίου Εκκλησιαστικού Λυκείου Βόλου.

Η τοπική Εκκλησία διά του Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κυρού Αλεξίου, αμείβουσα τους κόπους και την εύορκο Διακονία αυτού, τον Χειροθέτησε σε Οικονόμο και διά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου τον Χειροθέτησε σε Σταυροφόρο Πρωτοπρεσβύτερο.

Καλλίφωνος, συμμετείχε με ιδιαίτερη ζήλο σε χορωδίες εκκλησιαστικής μουσικής της επαρχίας μας.

Διακρινόταν για το αυστηρό του ήθος, την σεμνότητα, την ειλικρίνεια και τα πλούσια ηθικά και ψυχικά χαρίσματα. Επιπλέον ήταν φίλεργος σε κάθε ενορία που υπηρέτησε, επιμελής στα καθήκοντά του προς την Ιερά Μητρόπολη, καλοκάγαθος και αποκτούσε εύκολα την εμπιστοσύνη και εκτίμηση όλων όσων τον συναναστρέφονταν.  Όλα αυτά τα χρόνια με την καλοσύνη, την πραότητα και το ιερατικό του ήθος ενέπνεε τους ενορίτες του, αλλά και όλους όσους είχαμε την ευλογία να τον γνωρίσουμε. Με την πρεσβυτέρα του ευτύχισε να δει δύο παιδιά.

Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του και να τον καταστήσει Λειτουργό στο Ουράνιο Θυσιαστήριο μαζί με τους Αγγέλους.

Την τελετή επιμελήθηκε το γραφείο τελετών « Παναγιώτου ».     

farkadonaday.gr

Στην ίδια κατηγορία