Τρίκαλα: Φόβοι για κλείσιμο μιας στις τρεις επιχειρήσεις

Τρίκαλα: Μία στις τρεις επιχειρήσεις αναμένεται να κλείσει

Δύο στις 10 επιχειρήσεις δήλωσαν πως είναι πολύ πιθανό το προσωπικό τους να μειωθεί το επόμενο εξάμηνο

Με την Κυβέρνηση να ανακοινώνει τη λειτουργία των καταστημάτων μέσω της υπηρεσίας «click away» για την εορταστική περίοδο, αφού τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν το άνοιγμα της, οι ελεύθεροι επαγγελματίες εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους, καθώς θεωρούν ότι η περίοδος των γιορτών χάθηκε, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον των επιχειρήσεων τους,έτσι λοιπόν φόβοι για κλείσιμο μιας στις τρεις επιχειρήσεις στα Τρίκαλα

«Χάσαμε τις γιορτές και αυτό είναι καταστροφικό» ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Τρικάλων & Αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Βαγγέλης Αγγελάκης, χαρακτηρίζοντας ταφόπλακα την απόφαση να μην ανοίξει η αγορά.

Δήλωση Αγγελάκη

Ο κ. Αγγελάκης σημείωσε ότι πάνω από όλα είναι η υγεία και όλα τα υπόλοιπα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, αλλά χωρίς οικονομία, δε μπορεί να κινηθεί τίποτα. «Θα μπορούσε να άνοιγε τα καταστήματα με αυστηρούς όρους και αυστηρά περιοριστικά μέτρα. Το να μην ανοίξουμε καθόλου την περίοδο των γιορτών είναι ό,τι χειρότερο για εμάς.

Κλείσαμε για ένα μήνα και κανείς τελικά δε ξέρει πότε θα επαναλειτουργήσουν οι επιχειρήσεις» σημείωσε με έμφαση ο κ. Αγγελάκης. Και τόνισε ότι η καταστροφή είναι μεγάλη, κάτι που θα διαφανεί το προσεχές διάστημα, αφού όλο και πιο πολλές επιχειρήσεις κινδυνεύουν να μην καταφέρουν, να επαναλειτουργήσουν.

Σημειωτέον, σύμφωνα με την τελευταία εξαμηνιαία έρευνα κλίματος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ μια 1 στις 3 επιχειρήσεις είχε εκφράσει το φόβο ενδεχόμενου κλεισίματος. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας που αποτυπώνουν την δυσμενή αυτή κατάσταση 8 στις 10 επιχειρήσεις (81,7%) δήλωσαν πως ο τζίρος τους ήταν μειωμένος το προηγούμενο διάστημα (μήνα) σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό. Με βάση τα στοιχεία της έρευνας ο μέσος όρος μείωσης του τζίρου είναι 46%.

Επίσης, δύο στις 10 επιχειρήσεις (21,1%) δήλωσαν πως είναι πολύ πιθανό το προσωπικό τους να μειωθεί το επόμενο εξάμηνο, ενώ μόλις το 5% δήλωσε πως θα προχωρήσει σε προσλήψεις.

Εκτιμάται, με βάση τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί σήμερα πως μέχρι το τέλους του έτους κινδυνεύουν να χαθούν περίπου 190.000 θέσεις εργασίας, μια στις 3 (33,9%) επιχειρήσεις εκφράζουν τον φόβο για ενδεχόμενη διακοπή της δραστηριότητας τους το επόμενο διάστημα και σχεδόν 4 στις 10 επιχειρήσεις (37,2%) δήλωσαν ότι το επόμενο διάστημα δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Τέλος, μια στις 3 επιχειρήσεις (33,4%) δήλωσε ότι το επόμενο διάστημα δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις ασφαλιστικές της υποχρεώσεις και σχεδόν 6 στις 10 (55,1%) επιχειρήσεις είναι λίγο ή καθόλου ικανοποιημένες με τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την στήριξη των επιχειρήσεων.

Δείτε επίσης

Κορονοϊός: Κλειστό το λιανεμπόριο – Εξυπηρέτηση μόνο με click away

Στην ίδια κατηγορία