Τρίκαλα: Έρχονται πρόστιμα για όσους δε ν καθαρίζουν τα οικόπεδα

Πιο αυστηρό αναμένεται να γίνει το πλαίσιο για τους ιδιώτες…

Πιο αυστηρό αναμένεται να γίνει το πλαίσιο για τους ιδιώτες που δεν ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις του Δήμου Τρικκαίων για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους, στο πλαίσιο της αντιπυρικής προστασίας.

Καθημερινά τα αιτήματα που φτάνουν προς την Αντιδημαρχία Πρασίνου είναι πολλά, είτε από πολίτες που αγανακτούν από ακαθάριστα οικόπεδα ιδιωτών, είτε από δημότες που αδυνατούν να προχωρήσουν στον καθαρισμό των οικοπέδων τους.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε 500 αιτήματα για καθαρισμό ιδιωτικών οικοπέδων» ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Οικονόμου, σημειώνοντας ότι τα μισά από αυτά έχουν υλοποιηθεί.

Όπως εξήγησε «είναι πολλοί ιδιοκτήτες που αδυνατούν να καθαρίσουν τα οικόπεδα τους, διότι κατοικούν σε άλλες πόλεις και το έχουμε αναλάβει εμείς, έπειτα από δικό τους αίτημα» και πρόσθεσε: «ωστόσο, το επόμενο διάστημα θα γίνει πιο αυστηρό το πλαίσιο, ώστε να συνετιστούν και εκείνοι που αδιαφορούν πλήρως στις εκκλήσεις μας».

Κατά τον κ. Οικονόμου πρέπει οι δημότες να καταλάβουν ότι είναι σημαντικό να καθαρίζουν τα οικόπεδα τους, όχι μόνον για λόγους καλαισθησίας, αλλά διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

Στην ίδια κατηγορία