Τρίκαλα – Χριστούγεννα: Οι Καρυοθραύστες «πλημμύρισαν» την πόλη

καρυοθραυστης

Μαγεύουν τους περαστικούς με την παρουσία τους

Μολυβένιοι στρατιώτες (Καρυοθραύστες), λες και ξεπήδησαν από τις σελίδες του «Καρυοθραύστη», το κλασικό και αγαπημένο παραμύθι στολίζουν από σήμερα το κέντρο της πόλης, μεταφέροντας μικρούς και μεγάλους στη μαγεία των Χριστουγέννων στα Τρίκαλα.

Μαγικά Χριστούγεννα στα Τρίκαλα
Μαγικά Χριστούγεννα στα Τρίκαλα
Μαγικά Χριστούγεννα στα Τρίκαλα


Οι μολυβένιοι στρατιώτες τοποθετήθηκαν στις αρχές του πεζόδρομου της Ασκληπιού και στην κεντρική πλατεία, στο πλαίσιο του χριστουγεννιάτικου στολισμού της πόλης, μαγεύοντας τους περαστικούς με την παρουσία τους.
«Μύλος των Ξωτικών» φέτος δε θα γίνει, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και οι υπεύθυνοι της e- trikala αποφάσισαν να αξιοποιήσουν στο έπακρον όλες τις φιγούρες και τα σκηνικά των Ξωτικών, θέλοντας να δώσουν έναν διαφορετικό τόνο στην πόλη.


Όπως προαναφέρθηκε, το κέντρο της πόλης θα φιλοξενεί τους μολυβένιους στρατιώτες, ενώ τα υπόλοιπα σκηνικά θα τοποθετηθούν και σε άλλα σημεία, δημιουργώντας ένα εορταστικό κλίμα που τόσο έχουν ανάγκη οι πολίτες, στις δύσκολες αυτές στιγμές που διανύουμε, λόγω της πανδημίας, στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι πέρυσι ο Καρυοθραύστης ήταν το βασικό θέμα που κοσμούσε τον παραμυθένιο «Μύλο των Ξωτικών»

Μαγικά Χριστούγεννα στα Τρίκαλα
Μαγικά Χριστούγεννα στα Τρίκαλα
Μαγικά Χριστούγεννα στα Τρίκαλα

Ας θυμηθούμε την ιστορία του αγαπημένου μας Καρυοθραύστη

Η ιστορία αναφέρεται στο δώρο που έκανε στη μικρή Κλάρα ο νονός της, ο Ντροσελμάγιερ, την παραμονή των Χριστουγέννων σε μια μικρή Γερμανική πόλη. Ήταν ένας κινούμενος στρατιώτης, που λειτουργεί ως καρυοθραύστης.


Όταν η γιορτή τελειώνει και οι καλεσμένοι φεύγουν, η Κλάρα μπαίνει στο ήσυχο σαλόνι για να κοιμίσει τον καρυοθραύστη.


Καθώς το ρολόι χτυπά μεσάνυχτα, το κορίτσι αποκοιμάται και μεταφέρεται σε έναν παραμυθένιο κόσμο. Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μεγαλώνει μαγικά, όλα τα παιχνίδια, ανάμεσά τους και ο καρυοθραύστης, ζωντανεύουν και ρίχνονται στη μάχη με μεγάλα ποντίκια που εισβάλλουν στο δωμάτιο.
Τελικά ο καρυοθραύστης κερδίζει τη μάχη και μεταμορφώνεται σε έναν όμορφο πρίγκιπα.


Στη δεύτερη πράξη η Κλάρα και ο πρίγκιπας – Καρυοθραύστης ξεκινούν για ένα μαγικό ταξίδι. Περνούν από την Βασίλισσα του Χιονιού αλλά και από την χώρα των Ζαχαρωτών με την νεράιδα Ζαχαρένια.
Η Κλάρα δεν θέλει να αποχωριστεί τον Καρυοθραύστη της, όμως την ημέρα των Χριστουγέννων καθώς ξυπνά κοντά στην οικογένειά της, το μόνο που κρατά στα χέρια της είναι ο Καρυοθραύστης, η κούκλα που της είχε χαρίσει ο νονός της.

Δείτε επίσης

Τρίκαλα: Εντυπωσιακά φωταγωγημένες κατοικίες (φωτο)

Στην ίδια κατηγορία