Τρίκαλα: Απόπειρα απάτης σε βάρος γνωστού φαρμακοποιού

Τρίκαλα: Απόπειρα απάτης σε βάρος γνωστού φαρμακοποιού

Οι απατεώνες τα βρήκαν σκούρα, δεν περίμεναν τετοια αντίδραση!

Απόπειρα απάτης σε βάρος πολύ γνωστού φαρμακοποιού στα Τρίκαλα ο οποίος δέχτηκε πρόσφατα στο προσωπικό του ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μια επιστολή από ένα – υποτιθέμενο – μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Αμερικής γραμμένη με έναν πολύ “κυριλέ” τρόπο και μια γραφή που περιελάμβανε πολλούς “νομικούς” όρους.

Σύμφωνα λοιπόν με την επιστολή ο “τυχερός” Τρικαλινός φαρμακοποιός κληρονομούσε από έναν μακρινό του συγγενή που είχε ακριβώς το ίδιο ονοματεπώνυμο έναν ποσοστό από μια τεράστια περιουσία.

Η διαθήκη

Ο μακαρίτης όπως έγραφε η επιστολή είχε 3 παιδιά αλλά έπεσαν θύμα ενός τροχαίου δυστυχήματος, το αυτοκίνητό στο οποίο επέβαινε όλη η οικογένεια έπιασε φωτιά, κάηκε ολοσχερώς και δυστυχώς πέθαναν όλοι.

Μετά το άνοιγμα της διαθήκης έγινε γνωστό πως η περιουσία του μεταστάντος έφτανε τα 18.700.000 δολάρια εκ των οποίων το 45% το άφηνε στον “τυχερό” Τρικαλινό φαρμακοποιό, το άλλο 45% στο δικηγορικό γραφείο που για πολλά χρόνια ήταν διαχειριστής της περιουσίας και το υπόλοιπο 10% σε φιλανθρωπικούς συλλόγους.

Το δικηγορικό γραφείο μετά τα συγχαρητήρια στον τυχερό, περνούσε… στο παρασύνθημα.

Ζητούσε άμεσα για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες μεταβίβασης του κληρονομικού ποσού να στείλει μια σειρά δικαιολογητικών αλλά και προσωπικών στοιχείων όπως ταυτότητα, αριθμούς λογαριασμών, πιστωτικές κάρτες κλπ.

Η αποκάλυψη της απάτης

“Πονηρός” ο δικηγορικός οίκος αλλά “παμπόνηρος” και ο δικός μας.

Ευτυχώς για αυτόν δεν τσίμπησε, καθότι, “είδε το τυρί αλλά είδε και την φάκα” Εφαρμόζοντας δε τη γνωστή ρήση “εκατό η αλεπού, εκατόν ένα το αλεπουδάκι” τους έκανε μια εκπληκτική αντιπρόταση.

Αφού τους ευχαρίστησε για όλα τους είπε πως τους αφήνει όλη την κληρονομιά για να την διαθέσουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Αυτός θέλει για την ταπεινότητα του μόνο το ποσό των 700.000 δολαρίων και ζητάει να του το στείλουν σε φάκελο ερμητικά κλειστό με courier της εμπιστοσύνης τους.

Τόνισε δε πως μόλις τα πάρει, θα στείλει και όλα τα χαρτιά που θα δηλώνουν την μεταβίβαση της κληρονομιάς στο δικηγορικό γραφείο.

Δηλαδή, απλά οι απατεώνες βρήκαν τον δάσκαλο τους, γιατί μπορεί να εφευρίσκουν χίλιους τρόπους για να τα παίρνουν από τα αθώα θύματα τους αλλά υπάρχουν και αυτοί που είναι “γάτες με πέταλα” και δεν “πατάνε την μπανανόφλουδα”.

Έτσι λοιπόν η απόπειρα απάτης σε βάρος του φαρμακοποιού στα Τρίκαλα απέτυχε!

Δείτε επίσης

Οργιάζουν οι απατεώνες στα Τρίκαλα

3 επαγγελματίες θύματα απατεώνα “αντιδήμαρχου” του Δ. Μετεώρων!

Ξανά «χτύπησαν» οι απατεώνες σε χωριά των Τρικάλων

Στην ίδια κατηγορία