Τρίκαλα: Απελπισμένος ο εμπορικός κόσμος με το νέο lockdown

Τι αλλάζει στη ζωή μας από Δευτέρα

Χαρακτηρίζουν αλλοπρόσαλλες τις κινήσεις της κυβέρνησης

Απελπισμένος είναι ο εμπορικός κόσμος στα Τρίκαλα, μετά το νέο lockdown στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για τη διασπορά του κορονοϊού

Οι έμποροι φαίνονται απογοητευμένοι, ενώ διακατέχονται από αβεβαιότητα και ανασφάλεια για το αύριο και κυρίως για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους.

Όπως αναφέρουν ήρθαν προ δυσάρεστης έκπληξης στο άκουσμα της ανακοίνωσης, μιας και οι ίδιοι ευελπιστούσαν σε επαναλειτουργία των καταστημάτων τους από τις αρχές της εβδομάδας, με δεδομένο το χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο που υπηρχε στην πόλη μας.

Οι ίδιοι εξηγούν πως το πρόβλημα δεν είναι η μια εβδομάδα παύσης της οικονομικής δραστηριότητας, αλλά η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια που επικρατεί στον εμπορικό κόσμο, ο οποίος για έξι μήνες κρατά τις επιχειρήσεις του κλειστές την ίδια στιγμή που χρέη και οικονομικές υποχρεώσεις «τρέχουν». Οι άνθρωποι της αγοράς ελπίζουν τώρα και εύχονται τα μέτρα αυτά να είναι έκτακτα και όχι μόνιμα και σταθερά.

Οι έμποροι αγωνιούν και χαρακτηρίζουν αλλοπρόσαλλες τις κινήσεις της κυβέρνησης αδυνατώντας να κατανοήσουν το σκοπό και τον στόχο τους, πόσο μάλλον όταν ανοίγουν τα σχολεία.

Οι επιχειρηματίες και στα Τρίκαλα περίμεναν να ξεκινήσει η χρονιά με καλύτερους οιωνούς, ωστόσο τελικά μόνο απελπισία κυριαρχεί και το λιανεμπόριο αργοσβήνει, καθώς παραμένει με κατεβασμένα ρολά σχεδόν μισό χρόνο.

Όσον αφορά την εκπτωτική περίοδο, που θα βοηθούσε να πάρουν μια μικρή «ανάσα» θα ξεκινούσε το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου που διαρκεί μέχρι το Φλεβάρη, ωστόσο κανείς δεν ξέρει τι μέλλει γενέσθαι καθώς με αυτά τα δεδομένα και την αγορά να είναι κλειστή δεν έχει νόημα να μιλάμε για εκπτώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, όπως προαναφέρθηκε ο εμπορικός κόσμος στα Τρίκαλα είναι απελπισμένος με το νέο lockdown και το μόνο που επικρατεί είναι απογοήτευση, αγανάκτηση και προβληματισμός. Επανελλιμένα έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και περιμένουν ανταπόκριση από την Κυβέρνηση και τις αρμόδιες Αρχές, γιατί το μέλλον των επιχειρήσεων τους είναι δύσκολο.

Δείτε επίσης:

Τo Click and Collect έρχεται στην Ελλάδα

«Βράζει» ο εμπορικός κόσμος για την παράταση του lockdown

Στην ίδια κατηγορία