Τρίκαλα: Αναγκαία η στήριξη του ελληνικού χοιρινού κρέατος

Τρίκαλα χοιροτρόφοι

Εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά για πάταξη της αισχοκέρδειας

Μείζονος σημασίας είναι η στήριξη της ελληνικής αγοράς και συγκεκριμένα του ελληνικού χοιρινού κρέατος, από την τοπική κοινωνία καθώς φαίνεται πως και οι χοιροτρόφοι πλήττονται από τον κορωνοϊό.

Διαφορετικά θα είναι τα φετινά Χριστούγεννα, αφού οι συνθήκες που επικρατούν λόγω της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού, επιβάλουν έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο από τον συνηθισμένο για την εορτασμό των Χριστουγέννων.

Σε τοπικό επίπεδο μάλιστα φαίνεται πως θα οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού θα είναι η αιτία για ένα φτωχό συγκριτικά με άλλες χρονιές γιορτινό τραπέζι. Κάθε χρόνο παραδοσιακά τέτοια εποχή την τιμητική του έχει το χοιρινό κρέας, ωστόσο η φετινή χρόνια μέχρι στιγμής μοιάζει να είναι αρκετά διαφορετική.

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια  του Προέδρου του Συλλόγου χοιροτρόφων Ευάγγελου Μπουρνάζο, ο οποίος μιλώντας στο TV10.gr, απηύθυνε έκκληση στους Τρικαλινούς να στηρίξουν το ελληνικό χοιρινό κρέας, το οποίο σε συνδυασμό με τον παραδοσιακό τρόπο εκτροφής σε συνδυασμό με τον παραδοσιακό τρόπο διατροφής το καθιστούν ασφαλέστερο και πιο νόστιμο από το εισαγόμενο το οποίο τρέφεται με πολλά βιομηχανικά προϊόντα.

Επιπροσθέτως, ο ίδιος  μάλιστα επεσήμανε ότι θα πρέπει να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στην αγορά, προκειμένου να παταχθούν φαινόμενα αισχοκέρδειας, αλλά και να προστατευτούν οι καταναλωτές και τα συμφέροντά τους. Επιπροσθέτως, η ζήτηση του χοιρινού φαίνεται πως έχει επηρεαστεί πάρα πολύ από τον κορωνοϊό καθώς δεδομένου ότι η εστίαση είναι κλειστή σε κάποιες περιπτώσεις ή σε άλλες υπολειτουργεί υπολειτουργεί αυτό δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Όσον αφορά στην τιμή φέτος η τιμή του ελληνικού χοιρινού κρέατος κυμαίνεται σε φυσιολογικές τιμές.

Υπενθυμίζεται πως το είχε αναδείξει σε πρόσφατο ρεπορτάζ του την αδυναμία των Τρικαλινών να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι. Οικονομία και στο γιορτινό τραπέζι φαίνεται πως κάνουν οι Τρικαλινοί, αφού οι άδειες τσέπες που αφήνει πίσω του ο κορωνοϊός, έχουν προκαλέσει την αδυναμία των Τρικαλινών να προμηθευτούν τα απολύτως απαραίτητα.

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η τωρινή περίοδος αφού οι οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού, έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και τις τσέπες των Τρικαλινών.

Οι οικονομικές συνέπειες αποτυπώνονται και στα τοπικά κρεοπωλεία, όπου η κίνηση είναι υποτονική, ενώ παρά το ότι πλησιάζουν οι γιορτινές μέρες ακόμη τα κρεοπωλεία είναι χωρίς καθόλου παραγγελίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του TV10.gr, η εικόνα αυτή βέβαια είναι άκρως αντίθετη με την εικόνα που επικρατούσε τις προηγούμενες χρονιές, όταν και οι προετοιμασίες για το μεγάλο οικογενειακό τραπέζι απαιτούσαν ποικιλία εδεσμάτων.

Μάλιστα η επικρατούσα κατάσταση σε τοπικό επίπεδο προβληματίζει ιδιαίτερα, καθώς πολλές είναι οι οικογένειες που δυσκολεύονται να προμηθευτούν τα άκρως απαραίτητα για τις καθημερινές ημέρες πόσο μάλλον για το γιορτινό Χριστουγεννιάτικο και Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του κρεοπώλη Ιωάννη Μαλικιώση, ο οποίος μιλώντας στο TV10.gr, τόνισε ότι ο κόσμος είναι φοβισμένος και φειδωλός με τις αγορές του, ενώ φέτος η τιμή του αρνιού είναι πιο ακριβή, ενώ το γουρουνόπουλο θα πωληθεί σε φθηνότερη τιμή, ενώ όσον αφορά στα υπόλοιπα ήδη κρεάτων, οι τιμές τους είναι ιδιαίτερα ελκυστικές.

Επιπροσθέτως, ο ίδιος επεσήμανε ότι οι κρεοπώλεις περιμένουν τις επόμενες ημέρες να αυξηθεί η κίνηση, ενώ περιμένουν από τους Τρικαλινούς την στήριξη των τοπικών κρεοπωλείων.

Δείτε επίσης:

«Πεθαίνει» η εστίαση στα Τρίκαλα

Αγανακτισμένοι οι ιδιοκτήτες καφετεριών στα Τρίκαλα

Στην ίδια κατηγορία