Τρίκαλα: Αίτημα για την παραμονή του κτηνιατρείου

Τρίκαλα: Αίτημα για την παραμονή του κτηνιατρείου

Ο Δήμος Τρικκαίων επεκτείνει τη φροντίδα του και στα δεσποζόμενα ζώα

Την παράταση του χρησιδανείου προς την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων για το ιατρείο (μικρών ζώων – κτηνιατρείου) που βρίσκεται στο χώρο που στεγάζεται η κτηνιατρική υπηρεσία θα συζητήσει στην αυριανή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων.

Η συνεδρίαση θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης στις 8 το βράδυ και το σώμα θα κληθεί να εγκρίνει το αίτημα του Δήμου Τρικκαίων προς την Περιφερειακή Ενότητα για την παράταση του χρησιδανείου έως τις 31 /12 / 2025/.

Ως γνωστόν, από το 2017 έχει συσταθεί επί της οδού Κατδιμήδου ιατρείο μικρών ζώων από το Δήμο Τρικκαίν, στο χώρο που στεγάζεται η κτηνιατρική υπηρεσία, στο πλαίσιο του σχεδίου που έχει εκπονήσει η δημοτική Αρχή, έχοντας ως βασικό στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την αρμονική συμβίωση με τα συμπαθή τετράποδα. Σύμφωνα με την εισήγηση, η διάρκεια της παραχώρησης χρήσης ορίζεται από την ημερομηνία λήψης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων έως και τις 31/12/2025.

Ο χώρος θα χρησιμοποιείται μόνο από συμβεβλημένο από το Δήμο Τρικκαίων κτηνίατρο, ο χρησάμενος έχει υποχρέωση να αποδώσει το ιατρείο μετά τη λήξη της σύμβασης, ο χρησάμενος δεν έχει δικαίωμα να κάνει χρήση διαφορετική από τη συμφωνημένη, ούτε να παραχωρήσει χωρίς άδεια του χρήστη τη χρήση του ιατρείου σε τρίτο και ο χρήστης έχει δικαίωμα να απαιτήσει το ιατρείο και πριν από τη λήξη της σύμβασης, αν ο χρησάμενος το χρησιμοποιεί αντίθετα προς τους όρους της σύμβασης, ή αν το χειροτερεύει, ή αν το παραχώρησε χωρίς δικαίωμα σε τρίτο, ή αν ο ίδιος ο χρήστης το χρειαστεί επειγόντως και δεν έχει προβλέψει αυτή την ανάγκη. Πάρκο Σκύλων

Εν τω μεταξύ, η δημοτική Αρχή εκτός από δράσεις για τα αδέσποτα, προχωρά σε δράσεις για τα δεσποζόμενα ζώα με την δημιουργία ενός πάρκου αναψυχής. Πρόκειται για το πάρκο πού θα δημιουργηθεί στα Κουτσομήλια, σε χώρο 700 τμ.

Στον ίδιο χώρο παλιότερα (στη στροφή προς τον λόφο Προφήτη Ηλία), είχε δημιουργηθεί και παιδική χαρά. Το «Πάρκο αναψυχής και εκτόνωσης σκύλων» θα δημιουργηθεί με βάση ισχύουσες προδιαγραφές, από τον ίδιο τον Δήμο. Ηδη έχουν γίνει μελέτες και απομένει η έναρξη των εργασιών το επόμενο διάστημα.

«Με τον τρόπο αυτόν, ο Δήμος Τρικκαίων επεκτείνει τη φροντίδα του και στα δεσποζόμενα ζώα, μαζί με το πλήθος των δράσεων για τα αδέσποτα, δίνοντας λύση και σε θέματα περιπάτου, αναψυχής, εκπαίδευσης, εκτόνωσης των σκύλων» σημειώνει η δημοτική Αρχή.

Δείτε επίσης

Στο επίκεντρο ο προϋπολογισμός του Δ. Τρικκαίων

Στην ίδια κατηγορία