Τρίκαλα: Αγώνας ζωής από τους νοσοκομειακούς

κινητοποίηση

Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΓΝΤ

«Η εικονική πραγματικότητα που παρουσιάζει η κυβέρνηση δεν μπορεί να κουκουλώσει τις εγκληματικές της ευθύνες για την διαχείριση της πανδημίας», ήταν το σύνθημα για τον αγώνα ζωής των νοσοκομειακών.

Αυτό υπογράμμισαν, μεταξύ πολλών άλλων γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό που έδωσαν σήμερα το παρόν στη παράσταση διαμαρτυρίας, συνεχίζοντας τον αγώνα ζωής που έγινε στην πύλη του ΤΕΠ, του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων.

Η συγκέντρωση έγινε στο πλαίσιο των δράσεων που έχει εξαγγείλει η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών) για το ερχόμενο διάστημα. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου & Κέντρων Υγείας Τρικάλων (Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Τ.) κ. Βάιος Τάσιος «η υποκρισία τους ξεχειλίζει! Ξεχειλίζει όμως και η αγανάκτησή μας.

Για τα υποκριτικά χειροκροτήματα στα μπαλκόνια, για τα τηλεοπτικά κροκοδείλια δάκρυα, για τη στοχοποίησή μας, για τους ασθενείς που άφησαν την τελευταία τους πνοή εκτός ΜΕΘ, για τους εκβιασμούς, τις απειλές, τις πειθαρχικές διώξεις».

Και πρόσθεσε: «Για τις άθλιες συνθήκες στις οποίες δουλεύουμε, για την εντατικοποίηση, για την σωματική και ψυχική μας εξουθένωση, γιατί αντί να προσλάβει γιατρούς, νοσηλευτές, όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για την θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας μας έχει μετατρέψει σε περιοδεύοντα θίασο να μεταφερόμαστε από τη μία κλινική στην άλλη, από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, από την μία πόλη στην άλλη, για την ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση της υγείας που ευθύνεται για το ρημαγμένο από προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές δημόσιο σύστημα υγείας και για την έλλειψη μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία, στις σχολές».

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία