Το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου ακολουθούν οι Τρικαλινοί εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ

Το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου ακολουθούν οι Τρικαλινοί εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ

Ουσιαστικά η αποζημίωση έχει οριστεί κατ΄ ελάχιστον στα 30.000 ευρώ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου των ΕΛΤΑ και με τα έως τώρα στοιχεία καταγράφει μεγάλη απήχηση, αφού έχουν υποβληθεί πολλές αιτήσεις.

Και σε τοπικό επίπεδο αρκετοί είναι οι εργαζόμενοι που θα κάνουν χρήση του προγράμματος, αφού από τους 55 που απασχολούνται στα τέσσερα καταστήματα των ΕΛΤΑ στο ν. Τρικάλων, επτά με 10 άτομα κατέθεσαν αίτηση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Εργαζομένων στα ΕΛΤΑ Τρικάλων κ. Γιάννη Οικονόμου και σε τοπικό επίπεδο οι εργαζόμενοι φαίνεται ότι επιλέγουν το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, σε ποσοστό 20%. «Στις 19 Φεβρουαρίου ολοκληρώνεται η διαδικασία και τότε θα έχουμε στα χέρια μας όλα τα στοιχεία» σημείωσε ο κ. Οικονόμου, ενώ πρόσθεσε ότι η απόφαση αυτή ήταν μονόδρομος.

Να σημειωθεί ότι σε πανελλαδικό επίπεδο ο αριθμός αιτήσεων έφτανε τις 826, ενώ σύμφωνα με το «Έθνος» από αυτές περίπου 440 αφορούν την α΄ κατηγορία, δηλαδή εργαζομένους από 41 ετών και άνω με τουλάχιστον 15ετή προϋπηρεσία στα ΕΛΤΑ, περίπου 320 αφορούν εργαζομένους της β΄ κατηγορίας, οι οποίοι είναι από 58 ετών και άνω και έχουν συμπληρώσει 35ετή εργασία σε οποιονδήποτε εργοδότη και 60 αφορούν την γ΄ κατηγορία, δηλαδή εργαζομένους που έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις πλήρους συνταξιοδότησης.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα των ΕΛΤΑ προβλέπει καταβολή μισθών έως και 4 ετών που θα φτάνουν έως και τα 95.000 ευρώ, κοινωνικά κριτήρια που καλύπτουν ανήλικα τέκνα, τέκνα ΑΜΕΑ, καθώς και πρόσθετη ασφαλιστική κάλυψη.

Ουσιαστικά η αποζημίωση έχει οριστεί κατ΄ ελάχιστον στα 30.000 ευρώ μικτά με πλαφόν τα 95.000 εκτός των περιπτώσεων, στις οποίες προκύπτει περαιτέρω ενίσχυση από τα οικονομικά κίνητρα που αφορούν τα τέκνα Επιπλέον, στον υπολογισμό της αποζημίωσης συμπεριλαμβάνονται όλα τα επιδόματα και γίνεται με βάση τους μισθούς του Δεκεμβρίου 2020, που μεσοσταθμικά είναι μεγαλύτεροι κατά 8% έναντι της νέας ΣΣΕ που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2021.

Παράλληλα, προβλέπεται η διατήρηση των καλύψεων Ασφάλισης Ζωής και της Πρόσθετης Υγειονομικής Περίθαλψης για δύο χρόνια τόσο για τον εργαζόμενο όσο και για τα εξαρτώμενα μέλη του, καθώς επίσης και νομική υποστήριξη από ειδικούς σε ασφαλιστικά ζητήματα εργατολόγους για τους εργαζόμενους που βρίσκονται κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού στη Θεσσαλία

Στέφανος Βαβύλης: Νομοσχέδια εν καιρώ πανδημίας

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία