Το καλοκαίρι αποκτά αποχέτευση ο Πυργετός

Στην εργολαβία προβλέπεται η εγκατάσταση 206 φρεατίων

Εντός του καλοκαιριού αναμένεται να ολοκληρώσει η ΔΕΥΑΤ ένα πολύ μεγάλο έργο για τους κατοίκους του Πυργετού: την αποχέτευση της συνοικίας. Το έργο με 3.900.000 € (χωρίς τον ΦΠΑ) από χρήματα της ΔΕΥΑΤ, αποδεικνύει τη δυνατότητα της επιχείρησης να υλοποιεί έργα σημαντικά για τον Δήμο Τρικκαίων.


Η «Κατασκευή δικτύου ακαθάρτων στον οικισμό Πυργετού» γίνεται με το σύστημα «vaccum», επειδή το έδαφος έχει μεγάλες κλίσεις και ο υδροφόρος ορίζοντας είναι υψηλός.

Με το εν λόγω σύστημα, αποφεύγονται οι εκσκαφές σε μεγάλα βάθη, η πρόσθετη ταλαιπωρία στους κατοίκους – ειδικά στους στενούς δρόμους του οικισμού -, η δημιουργία προβλημάτων (πιθανώς και στατικότητας) στα παρακείμενα κτίσματα.


Το έργο καλύπτει το σύνολο σχεδόν του οικισμού και αφορά σε σχεδόν 450 οικίες.

Πρακτικά το δίκτυο χωρίζεται σε τρεις κύριους κλάδους που θα καταλήγουν σε ένα αντλιοστάσιο κενού στο νοτιοανατολικό άκρο του Πυργετού. Στη συνέχεια τα λύματα θα μεταφέρονται με καταθλιπτικό αγωγό σε υφιστάμενο φρεάτιο αποχέτευσης ακαθάρτων. Στην εργολαβία προβλέπεται η εγκατάσταση 206 φρεατίων συλλογής (αναρρόφησης) με βαλβίδα κενού.
Τμήμα του έργου επισκέφθηκαν, ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου και ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης, Χρήστος Αναστασίου. Αμφότεροι τόνισαν το πόσο σημαντικό είναι, το να υλοποιούνται οι δεσμεύσεις για την κατασκευή υποδομών και για το συγκεκριμένο δίκτυο στον Πυργετό.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Συναγερμός στην Πυροσβεστική Τρικάλων

Τρίκαλα: Ενισχύεται η αντιπλημμυρική προστασία

Στους 9.474 οι εμβολιασμοί στα Τρίκαλα

Τρίκαλα: “Θέλουμε πράξεις και μετά ανακοινώσεις”

Βρέθηκε πολεμικό υλικό στη Θεόπετρα Καλαμπάκας

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Στην ίδια κατηγορία