Το click away δεν θα αναστήσει την Τρικαλινή αγορά

Το click away δεν θα αναστήσει την Τρικαλινή αγορά - φωτο:tv10.gr

Oι πολίτες είναι ιδιαίτερα διστακτικοί

Ανώφελο φαίνεται πως είναι το click away, καθώς δεν θα μπορεί να αναστήσει ούτε να δώσει μια οικονομική ανάσα στην Τρικαλινή αγορά, που εδώ και καιρό έχει βάλει φρένο στη λειτουργία της.

Σήμερα Δευτέρα ήταν η πρώτη μέρα λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων με την μέθοδο του click away, η οποία έκανε την πρεμιέρα της σε όλη τη χώρα.

Οι καταστηματάρχες στα Τρίκαλα πάντως δεν δείχνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την σχετική απόφαση, ενώ και οι πολίτες από την πλευρά τους είναι ιδιαίτερα διστακτικοί με την μέθοδο του click away, τονίζοντας πως τα Τρίκαλα είναι σίγουρη μια περιοχή όπου πολύς κόσμος δυσκολεύεται με την τεχνολογία και άρα δεν θα προτιμήσουν την μέθοδο αυτή για την πραγματοποίηση των αγορών τους.

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του Λεωνίδα Καρακικέ, ιδιοκτήτη των καταστημάτων ΚΑΡΑΚΙΚΕΣ, ο οποίος μιλώντας στο TV10.gr, τόνισε ότι οι μικρές επιχειρήσεις δεν είναι εξοικειωμένες σε κάτι τέτοιο, επισημαίνοντας πως το click away, δεν εφαρμόστηκε σε τοπικό επίπεδο ούτε από τις μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες και αυτό λόγω του ότι τα έξοδα θα υπερισχύουν των εσόδων.

Επιπροσθέτως, ο ίδιος τόνισε από την πλευρά του πως αυτές τις μέρες, τις δύσκολες μέρες που επισκιάζονται από τον κορωνοϊό, συνέστησε στους Τρικαλινούς καταναλωτές να στηρίξουν την τοπική αγορά, και ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν καν e-shop, πάντα βέβαια με νόμιμους τρόπους, προσαρμοσμένους στα μέτρα προστασίας και αναχαίτισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Εν συνεχεία, υπογράμμισε πως και επιχειρηματίες και καταναλωτές θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή και κατανόηση, προκειμένου να περάσει η δύσκολη αυτή περίοδος.  Τέλος, ο Λεωνίδας  Καρακικές επεσήμανε πως οι πελάτες των καταστημάτων ΚΑΡΑΚΙΚΕΣ έχουν το προνόμιο πως οι παραγγελίες των πελατών τους μπορούν να σταλθούν στα σπίτια τους εντός 2-3 ημερών, χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν οι ίδιοι για την παραλαβή της παραγγελίας τους.

Από την άλλη πλευρά πάντως και οι πολίτες είναι ιδιαίτερα διστακτικοί και λόγω της έλλειψης χρημάτων αφού οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας έχουν πλήξει στο μέγιστο βαθμό την τσέπη των Ελλήνων καταναλωτών, οι οποίοι ακόμη και τις γιορτινές ημέρες αδυνατούν να αγοράσουν ακόμη και τα απολύτως απαραίτητα.

Δείτε επίσης

Ανέβασαν ρολά τα βιβλιοπωλεία στα Τρίκαλα

Στην ίδια κατηγορία