Το χρώμα του χρήματος βλέπουν οι Τρικαλινοί αγρότες

Σκρέκας αγρότες

Οικονομική ανάσα δίνει η καταβολή των χρημάτων

Ενίσχυση ύψους 4.445.539 ευρώ θα δοθεί στους αγρότες της χώρας ενώ ζεστό χρήμα στους λογαριασμούς τους θα δουν και οι Τρικαλινοί αγροτές, όπως ανακοίνωσε ο Κώστας Σκρέκας.

Ποσό συνολικού ύψους 4.445.539 ευρώ θα πιστωθεί από την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στους τραπεζικούς λογαριασμούς 9.899 αγροτών στα Τρίκαλα.

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο υπόλοιπο 30% της βασικής ενίσχυσης, καθώς και το λεγόμενο «πρασίνισμα». Υπενθυμίζεται ότι το 70% της βασικής ενίσχυσης είχε προκαταβληθεί στις 21 Οκτωβρίου.

Η εξόφληση της βασικής ενίσχυσης και του «πρασινίσματος» γίνεται έγκαιρα και ομαλά, χάρη στη στενή συνεργασία μεταξύ της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η καταβολή αυτών των ποσών αναμένεται να συμβάλει και στην αναζωογόνηση του τζίρου στην αγορά κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Υπενθυμίζεται πως πριν περίπου μια εβδομάδα πιστώθηκε ποσό συνολικού ύψους 7 εκ. ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς από τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης που εφαρμόζει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, 1.500 ευρώ λαμβάνουν οι παραγωγοί που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλία, καθώς και οι μετακινούμενοι από Περιφέρεια σε Περιφέρεια παραγωγοί. Η ενίσχυση για όλους τους υπόλοιπους παραγωγούς ανέρχεται σε 500 ευρώ, ενώ όσοι είχαν λάβει το λεγόμενο «800άρι» θα πάρουν ακόμα 700 ευρώ.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκρέκας, σε δήλωσή του τονίζει πως «η καταβολή των 7 εκ. ευρώ στους παραγωγούς των λαϊκών αγορών αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση στέκεται δίπλα στον αγροτικό τομέα και ειδικά σε όσους αγρότες επλήγησαν από την πανδημία.

Παρακολουθούμε στενά την αγορά, την εξέλιξη της ζήτησης και των τιμών και είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή, αν καταστεί αναγκαίο, να εφαρμόσουμε άμεσα νέα μέτρα στήριξης για όσους πλήττονται από τον κορωνοϊό.»

Δείτε επίσης:

Σκρέκας: Ενίσχυση 182.000 ευρώ στους Τρικαλινούς καπνοπαραγωγούς

Στην ίδια κατηγορία