Το 5ο Γυμνάσιο Tρικάλων στην «Ιερά Συναγωγή»

Ενημερώθηκαν για την ιστορία της Ισραηλιτικής κοινότητας στα Τρίκαλα

Στο πλαίσιο του  μαθήματος των Θρησκευτικών μαθητές/τριες του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη Συναγωγή. 

Όπως αναφέρουν σε κείμενο τους οι μαθήτριες Χριστίνα Βακουφτσή και Ιωάννα Λίτου “εκεί μας υποδέχθηκε  θερμά ο κ. Ιάκωβος Βενουζίου, πρόεδρος της Ισραηλιτκής κοινότητας Τρικάλων ο οποίος  μας ξενάγησε στον χώρο και μας ενημέρωσε  για την ιστορία της Ισραηλιτικής κοινότητας στα Τρίκαλα και πώς συνδέεται με το κτίριο της Συναγωγής.  

Με θλίψη διαβάσαμε από τον τοίχο τα ονόματα των Τρικαλινών Εβραίων που βρήκαν οδυνηρό θάνατο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Όμως με χαρά πληροφορηθήκαμε πως οι Χριστιανοί Τρικαλινοί βοήθησαν  πολλούς Ισραηλίτες και έτσι δεν συνελήφθησαν και δεν οδηγήθηκαν  στα στρατόπεδα. 

Ευχαριστούμε πολύ τους ανθρώπους της Ισραηλιτικής κοινότητας για την υποδοχή και την ξενάγηση. Ευχαριστούμε επίσης  το 5ο Γυμνάσιο και  την κ. Μανώλη που μας έδωσαν την δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με μια διαφορετική θρησκεία και να προσεγγίσουμε τη γνώση με ένα διαφορετικό τρόπο.”

Στην ίδια κατηγορία