Την τιμητική του έχει στα Τρίκαλα ο κωδικός Νο 3

Δημοτική Αστυνομία Τρικκαίων

Οι Τρικαλινοί φαίνεται ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι νόμιμοι

Την…τιμητική του είχε και σήμερα Δευτέρα στα Τρίκαλα ο κωδικός 3 , ο οποίος επιτρέπει την μετακίνηση για πραγματοποίηση τραπεζικών συναλλαγών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του TV10.gr, όπως συμβαίνει παραδοσιακά κάθε Δευτέρα στην πόλη η κίνηση στο κέντρο ήταν ιδιαίτερα έντονη με τον κόσμο να «τρέχει» στις τράπεζες, προκειμένου να πραγματοποιήσει τις συναλλαγές του, αφού το πρόβλημα της εξοικείωσης των Τρικαλινών με την τεχνολογία είναι ευρέως γνωστό, με συνέπεια τις ατελείωτες ώρες αναμονής έξωθεν των τραπεζικών καταστημάτων.

Οι μετακινήσεις τους πάντως σήμερα αφορούσαν κυρίως τον κωδικό 3 για τραπεζικές συναλλαγές και αλλά και τον κωδικό 2 για ψώνια στη λαϊκή και τα σούπερ μάρκετ. Οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας έχουν εντατικοποιηθεί ιδιαίτερα, με τους Αστυνομικούς να «στήνουν» μπλόκα σε κάθε κεντρικό σημείο της πόλης.

Πάντως οι Τρικαλινοί φαίνεται ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι νόμιμοι, καθώς φέρουν τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησής τους ή το απαραίτητο μήνυμα με τον αντίστοιχο κωδικό. Αξίζει να επισημανθεί ότι παρά την έντονη κίνηση, δεν βεβαιώθηκε κανένα πρόστιμο στους Τρικαλινούς, αφού όλοι τους γνωρίζουν την κατάσταση και ακολουθούν πιστά τους κανόνες των μετακινήσεων τους, τις οποίες προσπαθούν να περιορίσουν στις απολύτως απαραίτητες.

Επιπροσθέτως η χρήση της μάσκας φαίνεται πως είναι ένα μέτρο το οποίο έχει παγιωθεί και στην πόλη των Τρικάλων, αφού όλοι δείχνουν να έχουν εναρμονιστεί με την νέα καθημερινότητα η οποία επιβάλλει ένα συγκεκριμένο αξεσουάρ που δεν είναι άλλο από την μάσκα.

Αξίζει να επισημανθεί πάντως ότι οι έλεγχοι αναμένεται να εντατικοποιηθούν ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες σε μια προσπάθεια να μην ξεφύγει η κατάσταση τις γιορτινές μέρες και χαθούν όλα όσα έχουν κερδηθεί τις ημέρες αυτές δεδομένου πως τα κρούσματα στην πόλη μας έχουν μειωθεί αισθητά, κάτι που γεμίζει με αισιοδοξία τους Τρικαλινούς, αλλά να προκαλέσει και τον εφησυχασμό τους, κάτι που σίγουρα θα είναι μεγάλο σφάλμα, αφού ο κορωνοϊός καραδοκεί και περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσει.

Δείτε επίσης

Χιλιομετρικές ουρές και αγανάκτηση στις τράπεζες στα Τρίκαλα

Στην ίδια κατηγορία