Τηλεκπαίδευση : Με προβλήματα η πρεμιέρα σε δημοτικά – νηπιαγωγεία

Με προβλήματα η τηλεκπαίδευση και στα δημοτικά σχολεία

Η τηλεκπαίδευση είναι υποχρεωτική

Με προβλήματα ξεκίνησε η τηλεκπαίδευση στα δημοτικά σχολεία, καθώς πολλοί ήταν οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς που αντιμετώπισαν δυσκολία στη σύνδεση.

Όπως ανέφεραν γονείς και εκπαιδευτικοί προς τον «Π.Λ» υπήρξαν κάποια προβλήματα στην προσπάθεια της σύνδεσης της πρώτη σχολική ώρα και στη δεύτερη αρκετά παιδιά δε μπόρεσαν να συνδεθούν.

Παρόλα αυτά, η τηλεκπαίδευση συνεχίστηκε, χωρίς προβλήματα. Βέβαια, ζήτημα παραμένει τι θα γίνει με τα παιδιά που βρίσκονται σε περιοχές που δεν υπάρχει καλή σύνδεση στο διαδίκτυο και πως αυτά θα καταφέρουν να παρακολουθήσουν μάθημα. Ωστόσο σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας τα όποια προβλήματα , που ενδεχομένως παρουσιάζονται, είναι μεμονωμένα.

Η τηλεκπαίδευση είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30’ και θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 μ.μ. για τα Δημοτικά, και από τις 2 έως τις 4:20 μ.μ. για τα Νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων σύντομων διαλειμμάτων.

Σημειώνεται ότι εκπαιδευτικοί οι οποίοι δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ταμπλέτα ή έξυπνο τηλέφωνο και εξ αυτού του λόγου αδυνατούν να παράσχουν εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση, λόγω έλλειψης του απαιτούμενου προς τούτο εξοπλισμού ή/και κατάλληλης σύνδεσης με το διαδίκτυο, υποχρεούνται να προσέρχονται κατά τις ώρες διδασκαλίας τους στις σχολικές μονάδες, όπου υπηρετούν, οι οποίες συνεχίζουν κανονικά την διοικητική τους λειτουργία, προκειμένου να προσφέρουν τις εκπαιδευτικές τους υπηρεσίες κάνοντας χρήση των υποδομών και του εξοπλισμού, που διαθέτει η σχολική μονάδα.

Ο/Η Διευθυντής/τρια Εκπαίδευσης και ο/η Διευθυντής/τρια της Σχολικής Μονάδας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων/ουσών, λαμβάνουν κάθε μέτρο για να διασφαλιστεί η παροχή από εκπαιδευτικούς, της σύγχρονης εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε σχολική μονάδα που τελεί σε καθεστώς προσωρινής αναστολής ή απαγόρευσης λειτουργίας, ως μέτρο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19, υποχρεούνται να παρέχουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Δείτε επίσης

Κλείνουν Δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί

Ξανά προβλήματα υπήρξαν στην τηλεκπαίδευση στα Τρίκαλα

Κυλάει η τηλεκπαίδευση στα Τρίκαλα

Τρίκαλα: Τι συμβαίνει με τις απουσίες μετά την κακή πρεμιέρα της τηλεκπαίδευσης

«Έπεσε» το σύστημα τηλεκπαίδευσης και στα Τρίκαλα

Στην ίδια κατηγορία