Τι γίνεται με τους ελέγχους της Δημοτικής Αστυνομίας στα Τρίκαλα

Τι δήλωσε η κα Κοντογιάννη

Σε ισχύ βρίσκονται από την Πέμπτη στις 6 το πρωί τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Το νέο πλαίσιο θα έχει ισχύ μέχρι και την ίδια ώρα της Τρίτης 16 Μαρτίου, ενώ δημοσιεύτηκε και το σχετικό ΦΕΚ. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκες οι κωδικοί μετακίνησης (sms) 2,3 και 6 αναπροσαρμόζονται ως εξής:

Στο SMS 2 που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους αλλά και στο SMS 3, όσον αφορά το σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου δήμου είτε σε απόσταση έως 2 χλμ από τον τόπο κατοικίας και ως προς το SMS 6, που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο.

Δεν θα μπορεί, δηλαδή, κανείς σε όλη τη χώρα να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα του προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο.

Παράλληλα, όσον αφορά τον κωδικό (sms) 4, τα ελεγκτικά όργανα από χθες, εντέλλονται να ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του SMS. Την προσοχή των πολιτών στις αλλαγές που φέρνουν τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν έως τις 16 Μαρτίου ζήτησε η προϊσταμένη της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Τρικκαίων κα. Ευαγγελία Κοντογιάννη.

Η κα. Κοντογιάννη υπογράμμισε ότι οι Τρικαλινοί στην πλειονότητα τους είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί με τα μέτρα και τα εφαρμόζουν κατά γράμμα.

«Είναι λογικό να υπάρχει μια κούραση, λόγω του παρατεταμένου lockdown και τα μέτρα που αλλάζουν διαρκώς, όμως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών, ώστε σιγά σιγά να αρχίσουν να πέφτουν τα κρούσματα» τόνισε με έμφαση.

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Στην ίδια κατηγορία