Τι γίνεται με τις φορολογικές δηλώσεις στα Τρίκαλα

Παρατάθηκε από το υπουργείο Οικονομικών η προθεσμία υποβολής των φορολογικών…

Παρατάθηκε από το υπουργείο Οικονομικών η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου και η καταβολή των δύο πρώτων μηνιαίων δόσεων (Ιουλίου και Αυγούστου) του οφειλόμενου φόρου μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, αλλά και για να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι πολίτες, οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί, εξαντλώντας κάθε χρονικό περιθώριο παράτασης, δεδομένης της επερχόμενης έκδοσης των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ εντός του μηνός Σεπτεμβρίου.

Σε τοπικό επίπεδο η διαδικασία γίνεται με ρυθμούς χελώνας, με τους Τρικαλινούς να προσέρχονται στα λογικά γραφεία με καθυστέρηση. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Οικονομολόγων – Φοροτεχνικών ν. Τρικάλων κ. Θωμάς Γρηγορίου η διαδικασία γίνεται με αργούς ρυθμούς, γεγονός που οφείλεται στην θερινή ραστώνη.

Σύμφωνα με τον κ. Γρηγορίου οι Τρικαλινοί προσπαθούν να βάλουν τις υποχρεώσεις τους σε μια σειρά, δεδομένου ότι η πανδημία πήγε πολύ πίσω μια σειρά από διαδικασίες. «Αυτό το διάστημα οι πολίτες προσπαθούν να ισορροπήσουν τις υποχρεώσεις τους σε τράπεζες και εφορία» πρόσθεσε.

Στην ίδια κατηγορία