Τι γίνεται με τη δωρεά ασθενοφόρου της Μονής Βαρλαάμ

Νέα εμπλοκή προέκυψε στο θέμα

Νέα εμπλοκή προέκυψε στο θέμα της δωρεάς της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ Μετεώρων, η οποία προ δεκαετίας πρόσφερε το ποσό των 70.000 ευρώ για την αγορά ενός καινούργιου ασθενοφόρου που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του ΕΚΑΒ του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά μετά το άνοιγμα των προσφορών που ζήτησε το ΕΚΑΒ Λάρισας από τις τοπικές αντιπροσωσπείες οι τοπικοί αντιπρόσωποι:

1. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Α.Ε. προσφέρει το ασθενοφόρο όχημα μάρκας V.W. τύπου CRAFTER VAN 35 (μεσαίο) 2.0 MTB 177PS στην τιμή των 81.703,60 € (μαζί με το ΦΠΑ 24%).
2. Ν. ΒΟΥΡΔΑΣ & ΥΙΟΙ Α.Ε.Β.Ε. προσφέρει το ασθενοφόρο όχημα μάρκας MERCEDES-BENZ τύπου SPRINTER 316 CDI STANDARD 4X4 στην τιμή των 94.860,00 € (μαζί με το ΦΠΑ 24%).

Στις παραπάνω τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται τα τέλη ταξινόμησης (Ε.Τ.Τ.)

Η επιτροπή μετά το άνοιγμα και την αξιολόγηση των προσφορών κατέθεσε το υπ’ αριθμ. 308/21-01-2021 πρακτικό στο οποίο προτείνει την προμήθεια του ασθενοφόρου μάρκας V.W. τύπου CRAFTER VAN 35 (μεσαίο) 2.0 MTB 177PS έναντι του ποσού των 81.703,60 € (μαζί με το ΦΠΑ 24%), το οποίο υπερβαίνει το ποσό της δωρεάς κατά 11.703,60 €.

Η προμήθεια του εν λόγω ασθενοφόρου εξακολουθεί να κρίνεται από το παράρτημα του ΕΚΑΒ αναγκαία και επιτακτική λόγω παλαιότητας και καταπόνησης του ήδη υπάρχοντος και θα εξυπηρετεί όλη την περιοχή ευθύνης του τομέα ΕΚΑΒ Καλαμπάκας και όχι μόνο, που αποτελείται από πολλά χωριά και δύσβατο ορεινό όγκο.

Όλα τα παραπάνω τα εξέτασε το Δ.Σ. της κεντρικής Διοίκησης του ΕΚΑΒ, το οποίο αποφάσισε ομόφωνα:

Α) Τη μη αποδοχή του πρακτικού της αρμόδιας Επιτροπής, λόγω υπέρβασης της χρηματικής δωρεάς.
Β) Την επιστροφή του ανωτέρω θέματος στο Παράρτημα του ΕΚΑΒ Λάρισας, προκειμένου να προβεί η αρμόδια Επιτροπή σε έρευνα αγοράς για την προμήθεια ενός ασθενοφόρου με κίνηση 4Χ4 με βάση τις εγκεκριμένες προδιαγραφές του ΕΚΑΒ, μεταξύ των γνωστών εταιρειών που συμμετέχουν στους διαγωνισμούς προμήθειας ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ καθώς και οποιασδήποτε άλλης δραστηριοποιείται στην εμπορία ασθενοφόρων οχημάτων, εντός της ελληνικής επικράτειας, με λήψη οικονομικών προσφορών διακριτών α) ως προς το ασθενοφόρο και την διασκευή του και β) ως προς τον φορητό/ αποσπώμενο ιατρονοσηλευτικό εξοπλισμό του, ώστε να κριθεί η πλέον συμφέρουσα σε σχέση με το δωρηθέν ποσό εξ ευρώ 70.000, για την υλοποίηση της χρηματικής δωρεάς της Ι.Μ. Βαρλαάμ.

tameteora.gr

Νέα σύλληψη για ναρκωτικά στα Τρίκαλα

Τρέχουν” με ταχείς ρυθμούς οι εμβολιασμοί στα Τρίκαλα

Χωρίς σχολικά γεύματα τα σχολεία των Τρικάλων

Δέκα χρόνια από την δολοφονία δύο ηρώων αστυνομικών

Μητέρα ξανά η Παναγιώτα Δριτσέλη

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα

Στην ίδια κατηγορία