Τη Δευτέρα 300.000 ευρώ στο Δήμο Φαρκαδόνας

Για τις πρώτες ενισχύσεις στους σεισμόπληκτους

Τις πρώτες παρεμβάσεις για την ανακούφιση των σεισμόπληκτων στους Δήμους Ελασσόνας, Τυρνάβου και Φαρκαδόνας παρουσίασαν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός από το Δαμάσι.

Ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι τα δύο ζητήματα στα οποία απαιτούνται άμεσα συγκεκριμένες δράσεις είναι οι υποδομές και η κοινωνική προστασία.

Σε ότι αφορά τις υποδομές τόνισε ότι «γρήγορα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η στέγαση των σεισμόπληκτων γι’ αυτό έρχονται σήμερα 37 τροχόσπιτα, ενώ θα τοποθετηθούν 60 οικίσκοι όταν θα είναι έτοιμες οι απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης στις οποίες θα προχωρήσουν οι δήμοι».

Σχετικά με την κοινωνική προστασία ανακοίνωσε πως «τη Δευτέρα το Υπουργείο Εσωτερικών θα κατανείμει από 300.000 ευρώ στους Δήμους Ελασσόνας, Τυρνάβου, Φαρκαδόνας ώστε να δοθούν τα πρώτα χρήματα ενίσχυσης στους πληγέντες και μέσα στην εβδομάδα θα τρέξουν οι υπόλοιπες διαδικασίες για τις ενισχύσεις κάλυψης των επιπλέον αναγκών και των δαπανών οικοσκευής».

Από την πλευρά του ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε σε δύο έργα: Στην κατασκευή της νέας γέφυρας που οδηγεί στο Βλαχογιάννι και στις απαραίτητες εργασίες που θα γίνουν στον δρόμο προς Βλαχογιάννι, καθώς έχει υποστεί ζημιές.

larissanet.gr

Τρίκαλα: Νύχτα με δεκάδες μετασεισμούς

Κλειστά τα Μοναστήρια και οι Βυζαντινοί Ναοί στο ν. Τρικάλων

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα

Στην ίδια κατηγορία