Θύματα σεξουαλικής κακοποίησης “σπάνε”..και ξεσπάνε!

Θύματα σεξουαλικής κακοποίησης "σπάνε"..και ξεσπάνε!

Ανεξίτηλα χαραγμένα στην ψυχή τα τραύματα των θυμάτων

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα για να σπάσει η σιωπή και να ξεχυθεί ένα τσουνάμι αποκαλύψεων για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, ψυχολογικής και λεκτικής βίας.

Ένα μετά το άλλο έρχονται τα περιστατικά στο φως της δημοσιότητας με την κοινή γνώμη να παρακολουθεί τις εξελίξεις μουδιασμένη. Όχι γιατί όσα ακούγονται είναι πρωτόγνωρα, αλλά επειδή είναι σα να δόθηκε το σήμα από τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου και από όλα τα θύματα άρχισαν να μιλάνε και να εξομολογούνται αυτό το βαθύ τραύμα που όσα χρόνια και εάν πέρασαν, δεν κατάφεραν να επουλώσουν.

Να μιλήσουν τώρα που μπορούν, αδιαφορώντας για την κοινή γνώμη και την κοινωνία που περιμένει κάθε φορά στη γωνία το θύμα για το κολλήσει στον τοίχο και τον «πυροβολήσει» με χιλιάδες ερωτήματα και να του «κουνήσει το δάχτυλο», όχι επειδή δε μίλησε τότε, αλλά επειδή φέρει την ευθύνη για την κακοποίηση του δέχτηκε.

Πια τίποτα δεν θα είναι το ίδιο και δε θα είναι το ίδιο, όχι επειδή είναι της … μόδας να μιλάνε τα θύματα, αλλά επειδή είναι της μόδας η Αλήθεια!.

Θύματα σεξουαλικής κακοποίησης “σπάνε”..και ξεσπάνε!

Η εποχή που χάθηκε η ανθρωπιά

Οι «κουμπάρες»… εν μέσω πανδημίας

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία