Θετικά τα 17 από τα 240 rapid test που έγιναν δωρεάν στα Τρίκαλα

Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 43 έτη

Σε συνολικό αριθμό 240 δειγμάτων καταγράφηκαν 17 θετικά κρούσματα Covid-19 στα Τρίκαλα.

Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 43 έτη και πρόκειται για 10 άντρες και 7 γυναίκες οι οποίοι ήδη έχουν ενημερωθεί από την αρμόδια υπηρεσία για επανέλεγχο τους με τη μέθοδο PCR.

Υπενθυμίζεται ότι:

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας έπιασαν δουλειά τα συνεργεία του ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο των δωρεάν δειγματοληπτικών rapid τεστ στα Τρίκαλα, για την ανίχνευση του ιού του κορωνοϊού, με τους Τρικαλινούς να σπεύδουν

Μαζική ήταν η προσέλευση των Τρικαλινών και αυτή την Δευτέρα στην παλιά Ζωαγορά στην οδό Κλεινοπούλου, ενώ αν και υπήρξε ροή δεν καταγράφηκε η εικόνα που υπήρξε την προηγούμενη Δευτέρα, με ουρές αυτοκινήτων για τα rapid τεστ στα Τρίκαλα

Tα γρήγορα τεστ διενεργούνται άμεσα, μέσα από τα αυτοκίνητα των πολιτών , ενώ το αποτέλεσμα είναι πολύ γρήγορα διαθέσιμο σε μόλις είκοσι λεπτά από την διεξαγωγή του τεστ.

Στόχος είναι να ληφθούν 300 δείγματα, ενώ μέχρι στιγμής τα θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν είναι ελάχιστα.

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι έγιναν από τις Κινητές Μονάδες ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Τρικκαίων στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της εξάπλωση της πανδημίας.

Τον συντονισμό της όλης διαδικασίας ανέλαβε η επόπτρια των Κ.ΟΜ.Υ του ΕΟΔΥ Τρικάλων, Δήμητρα Νάτσινα, ενώ θα εξακολουθούν να διενεργούνται γρήγορα τεστ για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί.

Η έκρηξη των κρουσμάτων στον νομό για την Κυριακή που άγγιξαν τα 80, ένας αριθμός σοκ για την τοπική κοινωνία φαίνεται να μην προβληματίζει ιδιαιτέρα τους Τρικαλινούς μιας που οι μετακινήσεις των πολιτών δεν έχουν περιοριστεί όσο θα έπρεπε.

Δείτε επίσης

Μαζικά rapid τεστ ξανά στα Τρίκαλα (φωτό)

Θετικά τα 12 από τα 150 rapid test που έγιναν δωρεάν στα Τρίκαλα

Έτρεξαν για rapid test οι Τρικαλινοί

Το ΓΝΤ δείχνει έτοιμο στον “πόλεμο” κατά του κορωνοϊού

“Θωρακίζεται” απέναντι στον κορωνοϊό με 7 κλίνες το ΓΝΤ

Στην ίδια κατηγορία