Θεσσαλία: Η ΕΛ.ΑΣ. εξοπλίζεται με περιπολικά και αλεξίσφαιρα γιλέκα

Θεσσαλία: Η ΕΛ.ΑΣ. εξοπλίζεται με περιπολικά και αλεξίσφαιρα γιλέκα

Ένα από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα στην ιστορία της Ελληνικής…

Ένα από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα στην ιστορία της Ελληνικής Αστυνομίας ΕΛ.ΑΣ, ύψους 31 εκατομμυρίων ευρώ, παρουσίασε σήμερα Κυριακή το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εξοπλίζεται και η Θεσσαλία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ethnos.gr, η ΕΛ.ΑΣ. εφοδιάζεται με 15.690 αλεξίσφαιρα γιλέκα, 675 περιπολικά οχήματα, δεκάδες τζιπ, εκατοντάδες κράνη, φακούς και άρβυλα υψηλής θωράκισης. 

Εξοπλίζεται και η Θεσσαλία

Από τα 675 αυτοκίνητα, που κατανέμονται σε μάχιμες Υπηρεσίες πρώτης ανταπόκρισης σε όλη τη χώρα, όπως Άμεση Δράση, Αστυνομικά Τμήματα, υπηρεσίες Τροχαίας κ.λπ., για την Θεσσαλία προορίζονται 68. 

Επιπλέον, εξειδικευμένο εξοπλισμό παρέλαβε η Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (Ε.Κ.Α.Μ.) για τις ανάγκες της επιχειρησιακής της αποστολής, όπως οχήματα μεταφοράς προσωπικού και μέσων, αλεξίσφαιρα κράνη, γιλέκα μάχης – αλεξίσφαιρες πλάκες, βοηθητικά ηλεκτρονικά σκοπευτικά για τυφέκια, κ.ά.

Όσον αφορά στα 15.690 αλεξίσφαιρα γιλέκα, που κατανέμονται σε μάχιμες Υπηρεσίες πρώτης ανταπόκρισης, σε όλη τη χώρα, η Θεσσαλία θα εξοπλιστεί με 550.

Η χρηματοδότηση του εξοπλιστικού προγράμματος ύψους 31 εκ.€ προέρχεται: 18.450.445 ευρώ από πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού τρέχοντος έτους, 5.715.124 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας, 5.091.045 ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη, ενώ από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020, των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων των Περιφερειών για την Ενεργητική Οδική Ασφάλεια, προέρχονται: 955.167 ευρώ από Περιφέρεια Θεσσαλίας, 590.293 ευρώ από Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και 390.602 ευρώ από Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Σκοπός του μεγάλου εξοπλιστικού προγράμματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αποτελεί η αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, καθώς και η ανταπόκριση των αστυνομικών Υπηρεσιών σε όλη τη χώρα, βελτιώνοντας με αυτόν τον τρόπο το επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχεται στους πολίτες, στον τομέα της ασφάλειας.

Δείτε επίσης

Ανανεώνεται ο στόλος των περιπολικών της ΕΛ.ΑΣ στη Θεσσαλία

Στην ίδια κατηγορία