Θεσσαλία: Απατεώνες εξαπατούν πολίτες με «θαλασσοδάνεια»

Nέα μηνύματα απατεώνων σε Βολιώτες

Σοβαρές καταγγελίες στην Ένωση Καταναλωτών

Αποδέκτης σοβαρών καταγγελιών είναι η Ένωση Καταναλωτών Βόλου για απατεώνες που εκμεταλλεύονται την ανάγκη των ανθρώπων και προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες με «θαλασσοδάνεια» στη Θεσσαλία

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Καταναλωτών, ασύδοτοι απατεώνες εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίση παίζουν με τον πόνο των ανθρώπων και εξαπατούν πολίτες με «θαλασσοδάνεια» στη Θεσσαλία

Με μαζικά emails καλούν όσους έχουν ανάγκη για ένα δάνειο από 15.000 έως 50.000.000 ευρώ να τους δώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία και σε 3 μέρες να βάλουν τα χρήματα στο λογαριασμό τους.

Οι απάτες που είναι γνωστές με τον όρο Νιγηριανές απάτες (scam), επικαλούνται κάποια «μοναδική ευκαιρία» και ζητούν από τον ανυποψίαστο παραλήπτη να επωφεληθεί, με σκοπό να του αποσπάσουν χρήματα για διαδικαστικά έξοδα και τα στοιχεία του λογαριασμού του.

Η Ένωση Καταναλωτών Βόλου συστήνει στους καταναλωτές:

  • Να μην κοινοποιούν προσωπικά δεδομένα ή οικονομικά στοιχεία για κανένα λόγο.
  • Να μην απαντούν σε email από αγνώστους, να μην τα κοινοποιούν, να μην επιλέγουν τα προτεινόμενα links, να μην ανοίγουν συνημμένα αρχεία και κυρίως αυτά με κατάληξη .exe, .pif, ή .vbs.
  • Να μην πληρώνουν για κανένα λόγο χρήματα σε αγνώστους.

Ακολουθεί το μήνυμα όπως το έλαβαν οι πολίτες:

“Rita Van Zyl <gabinete@secult.rr.gov.br>

Πάρτε ένα γρήγορο οικονομικό δάνειο.

Χρειάζεστε ένα δάνειο για να κανονίσετε μια υποθήκη; ψάχνατε για δάνειο και δεν μπορούσατε να καλύψετε υψηλό επιτόκιο; επικοινωνήστε μαζί μου για ένα πολύ προσιτό δάνειο χαμηλού επιτοκίου. προσφέρουμε ένα δάνειο σε οποιοδήποτε ποσό από προσωπικό δάνειο, επενδυτικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο και μετοχικό δάνειο. Προσφέρουμε επίσης ένα δάνειο σε άτομα που θέλουν να αγοράσουν ακίνητα. το δάνειο μας κυμαίνεται από 15.000 έως 50.000.000 ευρώ. Εάν χρειάζεστε άλλο δάνειο, επικοινωνήστε μαζί μας τώρα για να κανονίσετε υψηλότερο δάνειο. Το επιτόκιο δανείου μας κυμαίνεται από 2% έως 3%.

Για να υποβάλετε αίτηση για αυτό το δάνειο, απλώς δώστε τις ακόλουθες πληροφορίες.

Το όνομα σου:

επίθετο:

διεύθυνση κατοικίας και υπάλληλος:

Αριθμός κινητού τηλεφώνου:

παλιά εποχή:

Απαιτούμενο ποσό δανείου:

Είδος επιχείρησης:

σκοπός του δανείου:

παρέχετε τις ακόλουθες πληροφορίες στον Πράκτορα Δανεισμού μέσω email: lauraharber@aol.com

για επεξεργασία και μεταφορά του δανείου στον τραπεζικό σας λογαριασμό. εντός 3 εργάσιμων ημερών είμαστε αποτελεσματικοί και γρήγοροι στην επεξεργασία του δανείου και στην επιβεβαίωση της μεταφοράς του δανείου στον τραπεζικό λογαριασμό του αιτούντος. Εγγραφείτε ως το τελευταίο χαμηλό επιτόκιο της σεζόν”.

Δείτε επίσης:

Τρίκαλα: Απόπειρα απάτης σε βάρος γνωστού φαρμακοποιού

Οργιάζουν οι απατεώνες στα Τρίκαλα

3 επαγγελματίες θύματα απατεώνα “αντιδήμαρχου” του Δ. Μετεώρων!

Ξανά «χτύπησαν» οι απατεώνες σε χωριά των Τρικάλων

Στην ίδια κατηγορία