Θα «τρέξουν» οι διαδικασίες για το βόρειο τμήμα του Ε-65

Βόρειο τμήμα του οδικού Ε-65 (Τρίκαλα – Εγνατία)

Η νέα αυτή μονάδα θα συντονίζει τις ενέργειές της σε απευθείας συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου

Στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση σημαντικών έργων μέσω κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης προχωρά η Κυβέρνηση, μεταξύ αυτών και το βόρειο τμήμα του οδικού Ε-65 (Τρίκαλα – Εγνατία) ύψους 443 εκατ. ευρώ, για τον οποίο δεν θα απαιτηθεί καν διαγωνισμός, καθώς πρόκειται για αναβαλλόμενο έργο της υφιστάμενης σύμβασης παραχώρησης.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την εμπειρία και την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει το ΤΑΙΠΕΔ, ύστερα από σχεδόν μία δεκαετία διαγωνιστικών διαδικασιών, και μάλιστα ορισμένων, όπως για παράδειγμα του Ελληνικού και του ΟΛΠ, με ιδιαίτερα σύνθετα προβλήματα, για την ταχύρρυθμη προώθηση δράσεων που εντάσσονται στο εθνικό σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης των 32 δισ. ευρώ.

«Οπως έγινε γνωστό χθες, μετά τη δημοσίευση της τελευταίας έκθεσης μεταμνημονιακής εποπτείας, θα συσταθεί μια νέα υποδιεύθυνση εντός του ΤΑΙΠΕΔ, μια μονάδα προετοιμασίας έργων (Project Preparation Facility) που θα αναλάβει να ωριμάσει και να προωθήσει 40-45 στρατηγικά έργα και επενδύσεις ύψους 120 εκατ. ευρώ κατά μέσον όρο το καθένα, ή περίπου 5,5 δισ. ευρώ συνολικά (σε υποδομές, μεταφορές, ενέργεια κτλ.). Στόχος είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες που σήμερα είναι εξαιρετικά χρονοβόρες και δυσκίνητες.

Η νέα αυτή μονάδα θα συντονίζει τις ενέργειές της σε απευθείας συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου. Καλά πληροφορημένες πηγές, μάλιστα, μιλούν ήδη για επερχόμενη περαιτέρω στελέχωση του δυναμικού του ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου αυτό να είναι σε θέση να στηρίξει τις διευθύνσεις του.

Δήλωση Χρήστου Μιχαλάκη

Οπως αναφέρεται άλλωστε στην έκθεση της Ε.Ε., για τον σκοπό αυτό αναμένεται η έγκριση κονδυλίου 20 εκατ. ευρώ» σημειώνει η «Κ». Για έργο που θα πρέπει να «τρέξει» άμεσα έκανε λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, κληθείς να σχολιάσει τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα.

«Σε συνάντηση που είχαμε με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον αρμόδιο Υπουργό, μας δόθηκε η διαβεβαίωση ότι το α’ εξάμηνο του 2021 θα μπει ο εργολάβος» ανέφερε.

Κατά τον κ. Μιχαλάκη είναι ένα σημαντικό έργο που η ολοκλήρωση του θα δώσει άλλη προοπτική στη Δυτική Θεσσαλία, αφού θα συνδέει την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία.

Δείτε επίσης

Π.Ε. Καρδίτσας – Ε65: Υπογράφτηκε η σύμβαση 42 εκ.

Το 2021 η τυχερή χρονιά για τον αυτοκινητόδρομο Ε65

Στην ίδια κατηγορία