« Θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας»

Με τις προβλέψεις να είναι δυσοίωνες για την τιμή που…

Με τις προβλέψεις να είναι δυσοίωνες για την τιμή που κυμανθεί φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης, αφού το brent καταγράφει ανοδική πορεία, προσεγγίζοντας τα 80 δολάρια το βαρέλι.
«Θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας για τους καταναλωτές, αλλά και για εμάς» σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών ν. Τρικάλων κ. Αργύρης Παπαθανασίου.


Το πετρέλαιο θέρμανσης θα διατίθεται από τις 15 Οκτωβρίου από 1,10 ευρώ σύμφωνα με τον κ. Παπαθανασίου και η «τσιμπημένη» τιμή του θα δημιουργήσει πρόβλημα στα νοικοκυριά.


«Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα δώσει επιδότηση, αλλά δεν αρκεί. Πρέπει να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, διότι το πετρέλαιο θέρμανσης είναι κοινωνικό αγαθό, όχι είδος πολυτελείας» τόνισε με έμφαση.
Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι εδώ και έναν μήνα οι καταναλωτές ξεκίνησαν έρευνα αγοράς για τις τιμές, υπό τον φόβο των αυξήσεων.


«Η αυξημένη τιμή θα έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις και στον κλάδο, αφού όσο πιο ακριβό είναι το πετρέλαιο, τόσο λιγότεροι αγοράζουν. Προβληματιζόμαστε για τον χειμώνα που έρχεται, δεδομένου ότι η πανδημία μας κόστισε πολύ, αφού η κίνηση ήταν μειωμένη»» πρόσθεσε.

Στην ίδια κατηγορία