Τα πάνω κάτω και στο δημοτικό συμβούλιο Φαρκαδόνας από το 2023

Τι γίνεται

Από τους 27 δημοτικούς συμβούλους μαζί με το δήμαρχο, οδηγούμαστε στους 21 μαζί με το δήμαρχο

Δυστυχώς και ο Δήμος Φαρκαδόνας δεν βγαίνει αλώβητος από τον νέο εκλογικό νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών. Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» και ο Δήμος Φαρκαδόνας χάνει εκλογικές έδρες, μάλιστα αρκετές, οι οποίες αγγίζουν τον αριθμό των 6.

Έτσι από 26 που είναι οι έδρες σήμερα με μία επιπλέον του δημάρχου, από τον Γενάρη του 2024 οι έδρες των δημοτικών συμβούλων στο Δήμο Φαρκαδόνας θα μειωθούν σε 20 με μία επιπλέον του δημάρχου.

Κατά αυτό τον τρόπο θα έχουμε μείωση εδρών σε όλο το φάσμα των Δημοτικών Ενοτήτων και συγκεκριμένα σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα 2, ίσως και 3 στην Δημοτική Ενότητα Πελινναίων, 1 έως 2 στην Οιχαλία και 1 έως 2 στη Φαρκαδόνα.

Το γεγονός αυτό θα φέρει ανατροπές στην εκλογή των δημοτικών συμβούλων καθώς ανεβαίνει και ο πήχης των ψήφων.

Κι αν στις προηγούμενες εκλογές παρατηρούσαμε υποψηφίους να εκλέγονται με λιγότερες των 200 ψήφων στην περιοχή μας, αυτό δεν θα συμβεί στις επόμενες, καθώς για να εκλεγεί ένας δημοτικός σύμβουλος θα απαιτείται να κατέχει το λιγότερο 350 ψήφους.

Αυτό σημαίνει ότι στην εκλογική διαδικασία της 8ης Οκτωβρίου του 2023 όπου θα διεξαχθούν σύμφωνα με το νόμο οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα υπερτερήσουν κυρίως χρόνια εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι στις τελευταίες εκλογές είχαν συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό σταυρών από 400 και άνω…

Φυσικά η ελπίδα δεν εξανεμίζεται για κανένα καθώς στην εκλογή παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες, της δημοτικότητας, του έργου αλλά και της παρουσίας που έχει κάθε πρόσωπο. Όλα αυτά θα κρίνουν και την μελλοντική εκλογή των εν δυνάμει υποψηφίων…

krinilive.gr

Θρήνος στα Τρίκαλα: Πέθανε ο Χρήστος Κατσιάβας

Covid-19: Συνεχίζεται το πρόβλημα με τα ραντεβού στα Τρίκαλα

Επιλέγουν την εθελούσια έξοδο οι Τρικαλινοί εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ

Ν. Παπακώστας: Οι λαϊκές επιτελούν κοινωνικό έργο και αυτό δεν πρέπει να χαθεί

Ο Τρικαλινός μακιγιέρ του “Style me up”

…Και απ’ το τρανό Γαρδίκι!

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Στην ίδια κατηγορία