Συνεργασία Δήμου Τρικκαίων με Τρικαλινους ζωγράφους

Να αλλάξει ριζικά η εικόνα του κέντρου των Τρικάλων και…

Να αλλάξει ριζικά η εικόνα του κέντρου των Τρικάλων και να απαλλαγεί από συνθήματα που είναι γραμμένα στους τοίχους, σχεδιάζει η δημοτική Αρχή για το επόμενο διάστημα.

Η αρχή έγινε εδώ και καιρό σε συνεργασία με τους Τρικαλινούς ζωγράφους που «έντυσαν» με καλαίσθητες ζωγραφιές τα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ, δίνοντας μια νότα ομορφιάς και τέχνης στην πόλη. Σήμερα το μεσημέρι ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιώργος Καταβούτας συναντήθηκε με τρικαλινούς ζωγράφους, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις και να προγραμματίσουν τις επόμενες δράσεις τους.

Αυτό που αποφασίστηκε είναι να ζωγραφιστούν τα ΚΑΦΑΟ που παρέμειναν, χωρίς καμία παρέμβαση και να διορθωθούν όσα βανδαλίστηκαν, καθώς επίσης και να επεκταθεί η παρέμβαση και σε άλλα σημεία της πόλης.

Σύμφωνα με τον κ. Καταβούτα θα έρθει πρότασης προς την αρμόδια Επιτροπή, αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο να δημιουργηθούν καλαίσθητα γκράφιτι σε διάφορα σημεία της πόλης, είτε σε δημοτικά κτήρια, είτε όχι.

Επίσης, προτάθηκε σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Τρικάλων να επιλέγουν σχολεία που θα φιλοξενήσουν στους τοίχους τους, γκράφιτι ή σχέδια των ζωγράφων.

«Προσανατολιζόμαστε να επεκταθούμε και στις παιδικές χαρές, ώστε να δώσουμε μια άλλη εικόνα πιο καλαίσθητη σε κεντρικά σημεία της πόλης κα όχι μόνον ανέφερε ο κ. Καταβούτας.

Στην ίδια κατηγορία