Συνεχίζεται το 20 Πανελλήνιο Δασολογικό Συνέδριο

Ολοκληρώνονται αύριο οι εργασίες του 20ου Πανελλήνιου Δασολογικού Συνεδρίου που…

Ολοκληρώνονται αύριο οι εργασίες του 20ου Πανελλήνιου Δασολογικού Συνεδρίου που ξεκίνησε χθες το απόγευμα, παρουσία σημαντικών ομιλητών και υπό το βάρος των καταστροφικών πυρκαγιών που σημειώθηκαν στη χώρα μας, τον περασμένο Αύγουστο.

Το συνέδριο έχει τίτλο «Σύγχρονες προκλήσεις του δάσους στην Ελληνική Δασοπονία και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, 200 χρόνια μετά την Επανάσταση του ’21» και οι εργασίες του λαμβάνουν χώρα τόσο στο Πνευματικό Κέντρο, όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων, λόγω των μέτρων προστασίας από τον COVID 19 .

Η φετινή διοργάνωση αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς πραγματοποιείται στις δύσκολες και αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επιστημονικών ερευνών της Δασολογικής επιστήμης και του Φυσικού Περιβάλλοντος και τα πορίσματά τους θα δώσουν απαντήσεις σε πολλά από τα επείγοντα δασοπονικά και περιβαλλοντικά προβλήματα της χώρας μας.

Σύμφωνα με τους την ΕΔΕ, το Πανελλήνιο Δασολογικό Συνέδριο διεξάγεται ανά δύο έτη, εδώ και 40 χρόνια από την ίδρυση της ΕΔΕ, και αποτελεί το κορυφαίο επιστημονικό γεγονός του δασικού κλάδου της χώρας μας. Το φετινό 20ο ΠΔΣ, το οποίο θα διεξαχθεί με υβριδικό τρόπο λόγω των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του COVID 19, αναμένεται να το παρακολουθήσουν περισσότεροι από 1.000 σύνεδροι.

Το συνέδριο γίνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) και μετέχουν ως συνδιοργανωτές οι εξής φορείς: Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δήμος Τρικκαίων, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας (με τις τοπικές Δασικές Υπηρεσίες), Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ), ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (με δυο Ινστιτούτα, Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών Θεσ/νίκης και Ινστιτούτο Μεσογειακών και Δασικών Οικοσυστημάτων Αθηνών), Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος με έδρα τη Θεσσαλονίκη (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης-ΑΠΘ), Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού με έδρα την Καρδίτσα (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας-ΠΘ) και Τμήμα Περιβάλλοντος με έδρα τη Λάρισα (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας-ΠΘ), Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΔΔΥ).

Στην ίδια κατηγορία