Συνεχίζεται ο εμβολιασμός των ιδιωτών γιατρών στα Τρίκαλα

Ανοίγουν τα ραντεβού για τα εμβόλια στην ηλικιακή ομάδα 60-64

Από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα ανοίξει εμβολιαστικό κέντρο στο χώρο του πρώην ΙΚΑ

Ομαλά συνεχίζεται η διαδικασία για τον εμβολιασμό των ιδιωτών γιατρών που ξεκίνησε από την περασμένη Πέμπτη, ενώ η συμμετοχή είναι ιδιαιτέρως αυξημένη, αφού στην πλειοψηφία τους οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί έχουν δηλώσει την πρόθεση τους να εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων «Ο Ασκληπιός» κ. Γιώργος Πέτρου η όλη διαδικασία κυλάει, χωρίς προβλήματα, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι εισακούστηκε το αίτημα των ιδιωτών γιατρών από το Υπουργείο Υγείας για να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα.

Σημειωτέον, ο εμβολιασμός της ά δόσης γίνεται στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και στο Κέντρο Υγείας Πύλης. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Πέτρου το μείζον ζήτημα είναι ότι καταγράφεται πρόβλημα στην ροή των εμβολίων και περιμένουμε να διευθετηθεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει. «Ανακοινώθηκε ότι θα πάρουμε ακόμα 500.000 δόσεις και τα εμβόλια και των υπολοίπων εταιρειών, ώστε να ομαλοποιηθεί η διαδικασία και έως τις αρχές του καλοκαιριού να καταφέρουμε να πετύχουμε την ανοσία της αγέλης» υπογράμμισε.

Ο κ. Πέτρου δεν παρέλειψε να σταθεί και στον μικρό αριθμό των εμβολιαστικών κέντρων που έχουν συσταθεί το ν. Τρικάλων, ζητώντας επιτακτικά να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία. «Από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα ανοίξει εμβολιαστικό κέντρο στο χώρο του πρώην ΙΚΑ.

Όμως, είναι απαράδεκτο ότι δεν έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί σε Φαρκαδόνα και Καλαμπάκα» πρόσθεσε. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κλήθηκε να σχολιάσει και τους εμβολιασμούς που έχουν γίνει έως τώρα σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες, κάτι που έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια, όπως για παράδειγμα ο εμβολιασμός των σπουδαστών στη ΣΜΥ.

Ο κ. Πέτρου εξήγησε ότι δε γίνεται ουδείς να παρέμβει με πλάγιους τρόπους στην όλη διαδικασία και ότι ο σχεδιασμός προβλέπει να δίνεται σαφής προτεραιότητα, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το Εθνικό Κέντρο Εμβολιασμού. Σε ό,τι αφορά στους εμβολιασμούς αστυνομικών και στρατιωτικών , ο κ. Πέτρου τόνισε αυτό γίνεται, κυρίως για να μην χαθούν δόσεις εμβολίων.

«Κάποιος για οποιοδήποτε λόγο μπορεί να μην μπορεί να εμβολιαστεί αυτή τη στιγμή και να χαθούν δόσεις εμβολίων, κατ’ εξαίρεση και κατά προτεραιότητα, ο εμβολιασμός από αυτές τις δόσεις που περισσεύουν γίνεται σε υγειονομικούς, σε στρατιωτικούς, σε σώματα ασφαλείας και ενδεχομένως σε δεύτερο χρόνο σε εκπαιδευτικούς» υπογράμμισε.

Το Σάββατο στα Τρίκαλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αλλάζει τους Αντιδημάρχους του ο Δημήτρης Παπαστεργίου

Εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα χασίς σε χωριό των Τρικάλων

Τέλος εποχής για την γέφυρα του Διαλεχτού

Τα γλέντια εν μέσω πανδημίας είναι για λίγους και «εκλεκτούς» (;)

Εργασίες κλαδέματος και καλλωπισμού στα Τρίκαλα

Έργο ουσίας με καθαρισμό του Αγιαμονιώτη από τον Δ. Τρικκαίων

“Εναλλακτικό καφεδάκι” από τον Τρικαλινό guru των βοτάνων, Άγγελο Ορέστη

Άρχισε να το “στρώνει” στην Κρανιά (φωτο)

Σε μηχανική υποστήριξη η 8χρονη μαθήτρια από το Βελεστίνο

Απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία