Συνεχίζεται η προστασία των δέντρων με κλαδέματα στα Τρίκαλα

Συνεχίζεται η προστασία των δέντρων με κλαδέματα στα Τρίκαλα - φωτο:Δήμος Τρικκαίων

Στόχος είναι να προστατευτούν τα δέντρα με το ριζικό τους σύστημα

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Δήμου στο πράσινο της πόλης με τη προστασία των δέντρων με κλαδέματα στα Τρίκαλα. Οι κλαδεύσεις και περιποιήσεις δέντρων είναι στην ημερήσια διάταξη, καθώς, όπως επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Ντιντής.

Στόχος είναι να προστατευτούν τα δέντρα με το ριζικό τους σύστημα, αλλά και οι πεζοί από βαριά κλαδιά που αποτελούν κίνδυνο.
Τα κλαδέματα συνεχίστηκαν στην πλατεία ΟΤΕ, με τον προγραμματισμό της Υπηρεσίας Πρασίνου να αφορά όλη την πόλη αλλά και τα χωριά.

Τρίκαλα: Προστασία δέντρων και πεζών με κλαδευτικές εργασίες

Την προστασία των υψηλών δέντρων εξασφαλίζουν οι κλαδευτικές εργασίες που πραγματοποίουνται στα Τρίκαλα

Η αρμόδια Γεωπονική Υπηρεσία προέβη την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2012 σε διάφορες εργασίες κλαδέματος. Στα επιλεγμένα δέντρα διαφόρων ειδών έγιναν εργασίες για την υγιεινή και τη σωστή ανάπτυξή τους, τη ριζική εξυγίανση αλλά και τη διατήρηση του κάλλους τους για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Ενας ακόμη λόγος για αυτές τις εργασίες είναι η προφύλαξη των πεζών από το βαρύ φορτίο των κλαδιών. Για παράδειγμα, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου ή στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους, Ασκληπιού, Βαλαωρίτου κόπηκαν κλαδιά από μεγάλης ηλικίας δέντρα, για την προστασία των ίδιων και των πολιτών.

Παρόμοιες παρεμβάσεις ο Δήμος Τρικκαίων πραγματοποιεί στην πόλη και τα χωριά, έχοντας ήδη ολοκληρώσει τις εργασίες στη λαϊκή αγορά.
Αυτή η δράση έχει και κοινωνική πλευρά, καθώς τα κομμένα κλαδιά θα διατεθούν σε άπορους συμπολίτες – ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, με κατ’ οίκον παράδοση.

Κλάδεμα δέντρων στη Κεντρική πλατεία

Λίγο καιρό πριν υπήρξε προβληματισμός για την πτώση δέντρων

Υπενθυμίζεται ότι στο μικροσκόπιο της Αντιδημαρχίας Πρασίνου & Ποιότητας Ζωής του δήμου Τρικκαίων έχουν μπει τα τελευταίο διάστημα οι πτώσεις δένδρων που σημειώθηκαν, μέσα σε διάστημα ενός μήνα.

Μάλιστα, αναζητούνται οι τρόποι για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, ώστε να μην επαναληφθούν και το κυριότερο να μην υπάρξουν τραυματισμοί πολιτών.

Όπως ανέφερε, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Ντιντής το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνται ενέργειες για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, με το κλάδεμα πολλών δένδρων, ενώ γίνονται αυτοψίες σε σημεία που καταγράφονται προβλήματα.

«Βέβαια, το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι πολλά δένδρα- όπως η λεύκα που έπεσε- είναι αυτοφυή και δυσκολευόμαστε να τα ελέγχουμε, διότι έχουν φυτρώσει σε διάφορα σημεία. Παρόλα αυτά, η αρμόδια Υπηρεσία προχωρά στην καταγραφή των δένδρων αυτών, ώστε να γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει» τόνισε με έμφαση ο κ. Ντιντής.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Δείτε επίσης

Τρίκαλα: Προστασία δέντρων και πεζών με κλαδευτικές εργασίες

Στην ίδια κατηγορία