Συγκίνηση και παρακαταθήκη η «Αίθουσα Βασίλης Βαργιάμης»

παρακαταθήκη αίθουσα Βαργιάμη

Παρακαταθήκη για την νέα γενιά των Τρικάλων

Ως οφειλόμενη τιμή, ως υποχρέωση, ως παρακαταθήκη για τους αθλητές και τις αθλήτριες, για τη νέα γενιά των Τρικάλων χαρακτηρίζεται η «Αίθουσα Βασίλης Βαργιάμης» που παραδόθηκε στον τρικαλινό αθλητισμό.


Το πρωί του Σαββάτου 19 Δεκεμβρίου 2020 ο Δήμος Τρικκαίων άνοιξε τις πύλες της νέας αίθουσας προς τιμή του άδικα και πρόωρα χαμένου προπονητή Τάε Κβο Ντο, Βασίλη Βαργιάμη.


Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου και ο αντιδήμαρχος Ακης Αναστασίου παρουσίασαν το γυμναστήριο και την αίθουσα προπόνησης, σε μέλη της οικογένειας και σε εκπροσώπους του ΣΟΑΤ (του συλλόγου, στον οποίο ήταν προπονητής οι Βασίλης Βαργιάμης).


Ολιγόλογος ο Δήμαρχος Τρικκαίων, αναφέρθηκε στον αγώνα του Βασίλη για τον αθλητισμό και ειδικά για το Τάε Κβο Ντο, που ήδη χάρισε στα Τρίκαλα το χρυσό μετάλλιο της Φανής Τζέλη, αλλά και τις διακρίσεις άλλων αθλητών/τριών.


Εμφορτος συγκίνησης ο κ. Παπαστεργίου θυμήθηκε ότι ακόμη και μία ημέρα πριν το «ταξίδι» του προπονητή, συνεργάζονταν για την αίθουσα, τον χώρο του αθλήματος στα Τρίκαλα.


Μια αίθουσα που βρίσκεται στο πίσω μέρος του Δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου, δίπλα από το 2ο Λύκειο.


Διαθέτει, όπως επεσήμανε ο κ. Αναστασίου, στο ισόγειο ένα γυμναστήριο, που θα μπορεί να χρησιμοποιείται πριν τους αγώνες και από αθλητές ομάδων άλλων αθλημάτων.


Στον πρώτο όροφο υπάρχει η αίθουσα άθλησης για το Τάε Κβο Ντο, με ιδιαίτερη προσοχή στις υποδομές, «κάτι που επιθυμούσε πολύ ο Βασίλης», σημείωσε ο επίσης προπονητής του ΣΟΑΤ, Νίκος Παϊταρίδης.

Υπενθυμίζεται ότι με πολύ δυνατά παιχνίδια και πολύ συγκίνηση έπεσε η αυλαία του 1ου Πανελλήνιου Τουρνουά volleyγυναικών ΄ΒΑΣ. ΒΑΡΓΙΑΜΗΣ¨

Νικητής σ΄αυτό το πρώτο τουρνουά, που έγινε στη μνήμα του Βασίλη Βαργιάμη, παλιού αθλητή του Συλλόγου και μεγάλου εργάτη του αθλητισμού στα Τρίκαλα, αναδείχτηκε ο Άρης που στον Τελικό νίκησε τον Αίαντα Ευόσμου με 3-0. Νωρίτερα στο μικρό τελικό η ΕΑ Λάρισας νίκησε με το ίδιο σκορ τον οικοδεσπότη Ασκληπιό, κατακτώντας την 3η θέση.

Πρίν το τέλος του τελικού μέσα σε κλίμα συγκίνησης η Διοίκηση του Ασκληπιού δια του Προέδρου κ. Κεραμιώτη παρέδωσε μία φανέλα με το όνομα του Βασίλη Βαργιάμη και τον αριθμό που είχε όταν αγωνιζόταν, στο γιό του Βασίλη, Γιώργο.

Δείτε επίσης:

Έπεσε η αυλαία στο Τουρνουά “Βασ. Βαργιάμης”

Στην ίδια κατηγορία