Συγκινεί η περιπέτεια Τρικαλινού με τον κορωνοϊό – Πάλεψε και βγήκε νικητής

μεθ νοσοκομείο

Στις μέρες του covid μικρές καθημερινές ιστορίες συγκινούν. Άνθρωποι της…

Στις μέρες του covid μικρές καθημερινές ιστορίες συγκινούν. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας, φίλοι μας νοσούν και κάποιοι μάλιστα χρειάζονται ιατρική φροντίδα για να τα καταφέρουν στη μάχη με τον φονικό ιό. Μία τέτοια περίπτωση αποτελεί κι ο Θοδωρής Λακιάρας από την Κρήνη Τρικάλων ο οποίος νόσησε σοβαρά και χρειάστηκε να νοσηλευτεί λόγω των προβλημάτων υγεία που αντιμετώπιζε όντας νεφροπαθής. Ο ίδιος μιλά για την εμπειρία του, απευθύνει συγκινητικό ευχαριστώ προς τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Τρικάλων και στέλνει το δικό του μήνυμα.

Ειδικότερα αναφέρει: “Προ ημερών είχα την ατυχία να νοσήσω με κορονοϊό, βιώνοντας ένα σκληρό και επίπονο δωδεκαήμερο, νοσηλευόμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων. Από την εμφάνιση των συμπτωμάτων με υψηλό πυρετό, ήρθα άμεσα σε επικοινωνία με τους γιατρούς μου, στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών που με συνέστησαν την άμεση νοσηλεία λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζα, όντας νεφροπαθής, μεταμοσχευμένος. Όντως το έπραξα άμεσα σε συνεννόηση και με την ιατρό του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας κα Γεωργία Ευθυμίαδη, που όσες φορές την έχω χρειαστεί βρίσκεται πάντα στο πλευρό μου, όπως και στο πλευρό της οικογένειας μου.

Η κατάσταση συνεχώς επιδεινωνόταν και η δυσκολίες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσω τόσο εγώ ο ίδιος, όσο και η ομάδα των θεράποντων ιατρών αλλά και νοσηλευτών ήταν πολλές. Χρειάστηκε να μου παρασχεθεί οξυγόνο, όπως επίσης και φαρκακευτική αντιβιοτική αγωγή για να υποχωρήσει ο υψηός πυρετός που με βασάνιζε επι σειρά ημερών. Οι δυσκολίες αυτές ερχόταν να αυξηθούν, καθώς ένας ασθενείς κορονοϊού καλείται να ανταπεξέλθει μόνος χωρίς την φυσική παρουσία αγαπημένων του ανθρώπων, λαμβάνοντας κουράγιο.

Αυτή την απουσία των δικών μου ανθρώπων, ήρθαν να καλύψουν γιατροί και νοσηλευτές, του νοσοκομείου, που κάθε στιγμή βρισκόταν δίπλα μου, δίνοντας κουράγιο και συστήνοντας υπομονή στο Γολγοθά που ανέβαινα. Ήταν οι ήρωες μου, που πραγματικά μέσα από τις μάσκες και τις στολές δεν κατάφερα να συγκρατώ τις όψεις τους, να θυμηθώ τα ονομάτά τους. Αυτοί με πίστη στον όρκο τους, με σεβασμό και κατανόηση φρόντιζαν για το καλύτερο. Σήμερα Δόξα το Θεό, υγιής από αυτή την περιπέτεια, ωστόσο με δρόμο μπροστά μου, καθώς αναμένεται να υποβληθώ σε σειρά εξετάσεων, οφείλω να ευχαριστήσω δημόσια και από καρδιάς, τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, το νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό και ιδιαίτερα τους γιατρούς κα Παρασκευή Φούντα Νεφρολόγο, που βρισκόταν από την αρχή δίπλα μου και σε συνεχή επικοινωνία με τους γιατρούς μου στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών, την Πνευμονολόγο – Εντατικολόγο μα πάνω απ’ όλα Ανθρωπο, κα Κική Παγδάτογλου, για την πολύτιμη ιατρική βοήθεια που με προσέφερε και την ψυχολογική υποστήριξη, καθώς επίσης και τη γιατρό του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνα Γεωργία Ευθυμιάδη, για τις αρχικές συμβουλές και το καθημερινό ενδιαφέρον της για την πορεία της υγείας μου. Ευχαριστώ επίσης όλους τους συγγενείς και φίλους για το ενδιαφέρον τους και την αγάπη προς στο πρόσωπο μου, με τις ευχές τους για ταχεία ανάρρωση.

Σήμερα μετά από αυτό το μαρτύριο και την περιπέτεια που βίωσα περισσότερο από ποτέ συστήνω ιδιαίτερη προσοχή σε όλους. Ο κορονοϊος δεν αστειεύεται, βρίσκεται δίπλα μας και μας απειλεί σοβαρά όλους.

Θεόδωρος Λακιάρας

Κρήνη Τρικάλων”

Στην ίδια κατηγορία