Συναγερμός στα Τρίκαλα για τα 50 κρούσματα covid-19 στους οικισμούς των Ρομά

Συναγερμός στα Τρίκαλα για τα 50 κρούσματα covid-19 στους οικισμούς των Ρομά

Τι φοβούνται οι υγειονομικές Αρχές

Συναγερμός έχει σημάνει στους υγειονομικούς φορείς στα Τρίκαλα, μετά τα πολλά θετικά κρούσματα covid-19 που εντοπίστηκαν στους οικισμούς των Ρομά και η ανησυχία είναι έκδηλη.

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο των δειγματολειπτικών ελέγχων ανίχνευσης του κορωνοϊού στους οικισμούς των Ρομά, εντοπίστηκαν συνολικά 50 κρούσματα. Ο συνολικός αυτός αριθμός προκύπτει από τα 39 θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν στον οικισμό του Κηπακίου την περασμένη Τρίτη και τα 11 κρούσματα, που διεγνώσθησαν θετικά στον έλεγχο της Πέμπτης στον οικισμό του Πύργου. Υπενθυμίζεται πως στον οικισμό του Κηπακίου ελήφθησαν 175 δείγματα, ενώ στον οικισμό του Πύργου rapid test έγιναν σε 66 άτομα.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ μετέβησαν στους οικισμούς των Ρομά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Τρικκαίων, προκειμένου να εντοπιστεί ο βαθμός μεταδοτικότητας του ιού στον εν λόγω πληθυσμό.

Πάντως ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων σήμανε συναγερμό στους αρμοδίους για τα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν για τη μη εξάπλωση του ιού και την προστασία του πληθυσμού.

Μιλώντας στο TV10.gr, η υπεύθυνη των Κινητών Μονάδων του ΕΟΔΥ, Δήμητρα Νάτσινα είπε πως «το υψηλό ποσοστό στα θετικά κρούσματα covid-19 στους οικισμούς των Ρομά στα Τρίκαλα, προκαλεί έντονη ανησυχία για το τι μέλει γενέσθαι». Η ίδια ανέφερε πως η ανησυχία αυτή έγκειται στο σενάριο της επιδείνωσης της κατάστασης αυτών των ανθρώπων, που μπορεί να σημάνει την ανάγκη για νοσηλεία, την ώρα που τα νοσοκομεία είναι ήδη στα όρια των αντοχών τους. Τέλος, η ίδια τόνισε πως ο ιός δεν κάνει διακρίσεις, ενώ υπογράμμισε «θα είμαστε δίπλα στου ανθρώπους των οικισμών».

Μάλιστα, ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου ήρθε σε επαφή με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα για να τον ενημερώσει για τα δείγματα, αλλά τις οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν. Όπως σημείωσε ο κ. Παπαστεργίου στόχος είναι η προστασία του πληθυσμού και αναζητούνται οι τρόποι για να προφυλαχθούν και κυρίως να μην περιφέρονται ασκόπως, όσοι θα πρέπει να είναι μέσα στα σπίτια τους. «Εκτός από αυτούς που πρέπει να βγουν, λόγω εργασίας, οι υπόλοιποι θα πρέπει να παραμείνουν μέσα. Ήδη, εξετάζουμε τους τρόπους, όπως για παράδειγμα τη διανομή των τροφίμων κατ’ οίκον» ανέφερε με έμφαση.

Δείτε επίσης:

Ερωτηματικά για τον θάνατο 32χρονου από κορωνοϊό στα Τρίκαλα

Μόνο 3 θετικά κρούσματα στην Πύλη από 156 τεστ

Θετικό 1 από τα 82 rapid test που έγιναν στη περιοχή της Φαρκαδόνας

Στην ίδια κατηγορία