Σύλληψη για πυροτεχνήματα σε ψιλικατζίδικο στα Τρίκαλα

Προκαταρκτική για την υπόθεση εκβίασης πατέρα και γιου στον Βόλο

Τι βρήκαν οι αστυνομικοί

Έρευνα σε ψιλικατζίδικο στα Τρίκαλα «έβγαλε» σύλληψη για πυροτεχνήματα

Συγκεκριμένα, συνελήφθη, χθες το πρωί στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφάλειας, ένα άτομο, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε κατάστημα ψιλικών, ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 50 συσκευασίες παιδικών αθυρμάτων.

Εντατικοί έλεγχοι

Οι έλεγχοι της Αστυνομίας για βεγγαλικά και πυροτεχνήματα γιορτών σε περίπτερα και καταστήματα ψιλικών είναι συχνοί, ενώ όσο πλησιάζουμε προς τις γιορτές θα εντατικοποιηθούν.

Τα ατυχήματα που έχουν συμβεί κατά καιρούς, είναι αμέτρητα και πολλές φορές ΄χουν δυσάρεστες και ανεπανόρθωτες επιπτώσεις.

Για το λόγο αυτό, η Αστυνομία παρά το lockdown και τα περιοριστικά μέτρα βρίσκεται ήδη επί ποδός για πρόληψη και πάταξη του φαινομένου της χρήσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και επικίνδυνων εκρηκτικών αντικειμένων κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς,

Παράλληλα, απευθύνεται έκκληση προς όλους και κυρίως τους νεαρούς να αποφύγουν την κατασκευή και χρήση κροτίδων για αναίμακτες γιορτές.

Στο πλαίσιο αυτό, οι προσπάθειες της Αστυνομίας επικεντρώνονται στον εντοπισμό και τη σύλληψη προσώπων, τα οποία παράνομα εισάγουν, κατέχουν, πωλούν, κατασκευάζουν ή χρησιμοποιούν κροτίδες ή οτιδήποτε άλλο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή κροτίδων, όπως συνέβη με τη σύλληψη για πυροτεχνήματα σε ψιλικατζίδικο στα Τρίκαλα

Παράλληλα, προσεγγίζονται οι ιδιοκτήτες περιπτέρων και άτομα που διατηρούν υποστατικά πώλησης κυνηγετικών ειδών και άλλων εύφλεκτων και ευαίσθητων υλικών ή οποιονδήποτε άλλων ουσιών ή αντικειμένων, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή κροτίδων και τους επισημαίνεται η ποινική ευθύνη που φέρουν, με το να πωλούν τέτοια είδη σε άτομα κάτω των 18 ετών.

Τέλος, για άλλη μια φορά γίνεται έκκληση στους νεαρούς, να αποφύγουν την κατασκευή και χρήση κροτίδων και να μείνουν μακριά τους γιατί εγκυμονούνται σοβαροί κίνδυνοι για τη ζωή και τη σωματική τους ακεραιότητα. Δυστυχώς, έχουμε πολλά παραδείγματα από το παρελθόν, όπου νεαροί, ιδιαίτερα ανήλικοι, υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα, ακρωτηριασμούς, ακόμη και έχασαν τη ζωή τους από τη χρήση κροτίδων και πυροτεχνημάτων.

Δείτε επίσης:

Λάρισα: Εμπορευόταν ηρωίνη και τη μετέφερε με πατίνι!

Πήλιο: Ηλικιωμένος πήρε χάπια για να αυτοκτονήσει

Στην ίδια κατηγορία