Σύλληψη δύο ατόμων στα Τρίκαλα για κατοχή ναρκωτικών

Τρίκαλα ναρκωτικά

Πλούσια η αστυνομική αντζέντα

Δύο άτομα συνελήφθησαν στα Τρίκαλα, καθώς μετά από έλεγχο της Αστυνομίας εντοπίστηκαν ναρκωτικές ουσίες στην κατοχή τους.

Πλούσια ήταν η αστυνομική ατζέντα σε όλη την Θεσσαλία, για αδικήματα και παραβάσεις.

Συνελήφθη χθες το βράδυ σε περιοχή του νομού Τρικάλων, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Τρικάλων, ένα άτομο, διότι, κατά τον έλεγχο, κατελήφθη να κατέχει μία χάρτινη συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.

Συνελήφθη, χθες το πρωί στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, ένα άτομο, διότι, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του δράστη, κατά την οποία, βρέθηκε με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία με ποσότητα κάνναβης, βάρους -59,4- γραμμαρίων. Επιπλέον, όπως προέκυψε, σε βάρος του δράστη εκκρεμεί απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Τρικάλων, για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, με ποινή φυλάκισης -3- μηνών. 

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ατόμου, για το αδίκημα της απάτης. Ειδικότερα, την 10-11-2020 το πρωί, ο δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον παθόντα, ο οποίος είχε αναρτήσει αγγελία πώλησης Ι.Χ. επιβατικού οχήματος σε ιστοσελίδα και με το πρόσχημα ανταλλαγής του προς πώληση οχήματος με Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητό του για το οποίο εκκρεμούσε εκτελωνισμός, έπεισε τον παθόντα να του αποστείλει το χρηματικό ποσό των -1.500- ευρώ, μέσω ταχυδρομικής επιταγής, την οποία και εισέπραξε.

Συνελήφθη χθες (14-12-2020) το μεσημέρι στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρδίτσας, ένα άτομο, διότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε από επόπτη Δημόσιας Υγείας Καρδίτσας, κατελήφθη να έχει εντός καταστήματος (κουρείου), ιδιοκτησίας του, πέντε άτομα, χωρίς προστατευτική μάσκα, αντί του επιτρεπομένου αριθμού των τεσσάρων ατόμων. Επιπλέον, ο δράστης με ύβρεις και άσκηση βίας σε βάρος του επόπτη, αποπειράθηκε να ματαιώσει τον έλεγχο. Σε βάρος του δράστη, αλλά και των πέντε παρευρισκόμενων στο χώρο του καταστήματος επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων που κοινοποίησε προς τη Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.), τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.), τον Γεν. Γραμματέα Δημόσιας Τάξης (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.), τον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
(μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.),τον Γενικό Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος, τον Γενικό Περιφ. Αστ/κο Δ/ντη Θεσσαλίας, και τον Αστ/κο Δ/ντή Δ/νσης Αστυνομίας Τρικάλων, σχετικά με τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς και ανέδειξε τοTV10.gr

Η Τρικαλινοί αστυνομικοί αναφέρουν τα εξής:

Με αφορμή δημοσιεύματα που λαμβάνουν χώρα σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο το τελευταίο χρονικό διάστημα και αφορούν διοικητικό πρόστιμο που επιβλήθηκε από την Τροχαία Τρικάλων σε εκπαιδευτικούς σχετικά με τα μέτρα αποφυγής διασποράς της ασθένειας covid19, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι στηρίζει τον Έλληνα Αστυνομικό που κάνει το καθήκον του κάτω από αντίξοες συνθήκες όπως έχουμε αναφέρει πολλάκις στο παρελθόν.

Ο Έλληνας Αστυνομικός είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας και καλείται να το πράξει στο «δρόμο». Οι πολίτες να είναι βέβαιοι ότι το κάνει άριστα στο μέτρο του δυνατού. Για τυχόν παραλήψεις όμως και λάθη της ισχύουσας νομοθεσίας δεν είναι υπεύθυνος ο Έλληνας Αστυνομικός. Οφείλουν λοιπόν όλοι να κατανοήσουν ότι ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η εφαρμογή και όχι ή κατάρτιση της νομοθεσίας η οποία αποτελεί καθήκον άλλων θεσμών μέσα στα πλαίσια μιας Δημοκρατικής Πολιτείας.

Υπενθυμίζεται ότι Στη Βουλή έφτασε το πρόστιμο των 300 ευρώ σε αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς στα Τρίκαλα για μετακίνηση με ΙΧ, με αναφορά που κατέθεσε το ΚΚΕ

Στην ίδια κατηγορία