Στο πλευρό των άπορων Τρικαλινών η Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών

δωρεά Μητρόπολη

Συνεχίζει το έργο της η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών

Το μεγάλο έργο της συνεχίζει η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, καθώς παρά τις φετινές δυσκολίες βρίσκεται στο πλευρό των άπορων συμπολιτών που έχουν ανάγκη.

Είναι γνωστό πως οι φετινές γιορτές επισκιάζονται από την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού που έχει χτυπήσει ολόκληρο τον πλανήτη, ο οποίος προσπαθεί να σταθεί όρθιος και να αντιμετωπίσει τον αόρατο εχθρό.

Η ανιδιοτελής προσφορά τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία ειδικά στη σημερινή εποχή που το πλήγμα που υφίσταται η κοινωνία είναι τεράστιο.

Από την άλλη πλευρά παρόλο που η κοινωνία είναι ευαισθητοποιημένη στην πλειονότητά της και βοηθά τον συνάνθρωπό όταν δύναται να το κάνει, ωστόσο η πολιτεία είναι δυστυχώς απούσα από το έργο αυτό.

Την ίδια ώρα η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, σύμφωνα και με το ρεπορτάζ του TV10.gr, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία, προσπαθεί να στηρίξει τους άπορους συμπολίτες μας παρέχοντας τους στο μέτρο του δυνατού οικονομική αλλά και υλική ενίσχυση.  Για τις φιλανθρωπικές δράσεις που υλοποιεί αυτό το διάστημα η τοπική  Εκκλησία , μίλησε στο TV10.gr, ο Πρωτοπρεσβύτερος της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών πατέρας Γεώργιος Γραδούλας., τονίζοντας ότι η Μητρόπολη είναι στο πλευρό των συμπολιτών που το έχουν ανάγκη, εντείνοντας τον αγώνα τους τις άγιες μέρες. Τέλος ο πατέρας Γεώργιος υπογράμμισε πως η φετινή χρονιά είναι ακόμη πιο δύσκολη κάτι που φαίνεται και από το γεγονός ότι οι δυνατότητες των Τρικαλινών να προσφέρουν στον συνάνθρωπο είναι αρκετά περιορισμένες αφού και οι ίδιοι πλήττονται σε μεγάλο βαθμό.

Την ίδια ώρα, ακόμη μια θεάρεστη πράξη πραγματοποιήθηκε καθώς το Περιφερειακό Συμβούλιο του Τμήματος Τρικάλων Ε.Ε.Σ στη συνεδρίαση της 12ης Δεκεμβρίου 2020, με αφορμή την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη πρ. Τρίκκης και  Σταγών, Αλέξιου, αποφάσισε να κατατεθεί δωρεά ποσού 100,00€ στο Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών εις μνήμη του εκλιπόντος, εκφράζοντας  παράλληλα τα θερμά του συλλυπητήρια για την κοίμηση του άξιου και εμπνευσμένου ποιμενάρχη του λαού των Τρικάλων.

Δείτε επίσης:

Ο Ροταριανός Όμιλος Τρικάλων συνεχίζει τις δράσεις του

Στην ίδια κατηγορία