Στο επίκεντρο το φωτοβολταϊκό πάρκο της ΔΕΥΑΤ

Στο επίκεντρο το φωτοβολταϊκό πάρκο της ΔΕΥΑΤ

Στην συνεδρίαση του ΔΣ

Το φωτοβολταϊκό πάρκο της ΔΕΥΑΤ στο Διαλεκτό θα απασχολήσει τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Μια σειρά από σημαντικά θέματα θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων αυτή την Τρίτη 26 Ιανουαρίου μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η συνεδρίαση έχει οριστεί στις 8 το βράδυ και στο επίκεντρο θα βρεθούν 15 θέματα ημερήσιας διάταξης.

Μεταξύ αυτών και η καταρχήν λήψη απόφασης για δωρεάν παραχώρηση δημοτικής έκτασης της Κοινότητας Διαλεκτού και συγκεκριμένα τμήματος του τεμαχίου, με αριθμό 766 του ομώνυμου Αναδασμού στη Δ.Ε.Υ.Α. Τρικάλων για την εγκατάσταση σταθμού αξιοποίησης ΑΠΕ (Φ/Β Σταθμός).

Ως γνωστόν, η ΔΕΥΑ Τρικάλων προσανατολίζεται στην δημιουργία ενός φωτοβολταϊκού πάρκου που θα δώσει ενεργειακή αυτάρκεια στη δημοτική επιχείρηση με ό,τι αυτό συνεπάγεται προς όφελος των δημοτών.

Στόχος είναι να ενταχθεί το έργο στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και συγκεκριμένα στον άξονα προτεραιότητας «Περιβάλλον» και συγκεκριμένα στους τομείς «Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υποδομές διαχείρισης υδάτων και λυμάτων».

Η ΔΕΥΑΤ προτίθεται να δημιουργήσει ένα φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 5,5 MW, σε δημοτικό ακίνητο της κτηματικής περιφέρειας της Τ.Κ. Διαλεκτού και θα έχει τη δυνατότητα να παράγει περίπου 8.000.000 kwh, συμψηφίζοντας με αυτό τον τρόπο την παραγόμενη ενέργεια με την καταναλισκόμενη. Το κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 3.410.000 ευρώ με ΦΠΑ.

Ενώ, θ’ ανταποδώσει στους κατοίκους της Τ.Κ. Διαλεκτού οφέλη για την παραχώρηση της έκτασης. Μεταξύ αυτών, τη θεσμοθέτηση ειδικού τιμολογίου για τους κατοίκους της περιοχής που θα προβλέπει μείωση 50% στην αξία του νερού, ενώ η δημοτική επιχείρηση θ’ αναλάβει τη δέσμευση να διαθέτει 20.000 ευρώ για την εκτέλεση έργων αναγκαίων στη συγκεκριμένη Τοπική Κοινότητα . Αυτό θα ισχύει για όσο χρονικό διάστημα θα λειτουργεί η εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών.

Δείτε επίσης:

Ο σχεδιασμός της δημοτικής Αρχής Τρικκαίων για τον τουρισμό

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία