Στις 19 Σεπτεμβρίου σε εφαρμογή η ελεγχόμενη στάθμευση στα Τρίκαλα

Στα μέσα Σεπτεμβρίου θα τεθεί τελικά σε εφαρμογή το σύστημα…

Στα μέσα Σεπτεμβρίου θα τεθεί τελικά σε εφαρμογή το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης του Δήμου Τρικκαίων, στο κέντρο των Τρικάλων, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια λύση για το πρόβλημα που καταγράφεται με τις θέσεις παρκινγκ.

Το μέτρο είχε τεθεί σε διαβούλευση και σε πρώτη φάση αφορά  530 θέσεις με αντίτιμο και  290 θέσεις μόνιμων κατοίκων.  Ετσι, κατά την πρώτη φάση εφαρμογής του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ), μειώνεται στο μισό, δηλαδή κατά 50%, η έκταση που είχε εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων το 2020.

Στις 19 Σεπτεμβρίου η δημοτική αστυνομία θα ξεκινήσει ελέγχους για  την εφαρμογή του μέτρου και σταδιακά θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή.

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου στόχος είναι να υπάρχουν χώροι στάθμευσης για όσους θέλουν να κατέβουν στο κέντρο και φυσικά χώροι για τους μόνιμους κατοίκους.

«Από τα μέσα Σεπτεμβρίου θα μπει  σε κανονική λειτουργία» τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί, χωρίς προβλήματα.

Βασικά στοιχεία A φάσης:

Η ελεγχόμενη στάθμευση προτείνεται να εφαρμοστεί σε μία ενιαία ζώνη στις οδούς του διαδραστικού χάρτη με τις εξής κατηγορίες:

  • Με αντίτιμο (επισκεπτών) : 530 θέσεις – 0,60€ ανά ώρα για τις δύο πρώτες ώρες στάθμευσης & 1,20€ για κάθε επόμενη
  •  Μόνιμων κατοίκων : 290 θέσεις – Ετήσια κάρτα 20 €
  • Ειδικές θέσεις ( Δικύκλων – ποδηλάτων, Φορτοεκφόρτωσης – Τροφοδοσίας Καταστημάτων, Οχήματα ΑμεΑ κ.α.)
  • Ενιαία  Ζώνη Στάθμευσης Δευτέρα έως Παρασκευή 08.30-14.30 και 17.30– 21.00, Σάββατο 08.30- 14.30 και Κυριακές – επίσημες Αργίες: Ελεύθερο
  • Οχήματα που φέρουν το ειδικό σήμα ΑμεΑ σταθμεύουν δωρεάν στις θέσεις που προβλέπονται για  οχήματα ΑμεΑ

Ο έλεγχος της νόμιμης στάθμευσης επί των οδών με  πινακίδες σήμανσης Ρ-69 θα γίνεται από τη Δημοτική Αστυνομία Τρικκαίων και το Τμήμα Τροχαίας Τρικάλων.

«Κύριος σκοπός αυτού του Σχεδίου είναι η ενίσχυση της εμπορικής δραστηριότητας στην πόλη και ειδικά στο κέντρο της, παρέχοντας αυξημένες δυνατότητες στους πολίτες (καταναλωτές, επισκέπτες) να βρίσκουν θέση στάθμευσης για τις αγορές τους και να προσεγγίζουν ευκολότερα το κέντρο της πόλης για ιατρικές επισκέψεις ή άλλες υπηρεσίες,  χωρίς το άγχος να βεβαιωθεί παράβαση για παράνομη στάθμευση» σημειώνει η δημοτική Αρχή.

Στην ίδια κατηγορία